Бразилског председника нису пустили на фудбалски стадион јер је невакцинисан

Болсонаро, који је одбио да се вакцинише и на тај начин охрабрио друге да га следе, тврдио је да има антитела јер је већ био заражен корона вирусом

Жаир Болсонаро (Фото: Марсело Камарго/Агенсиа Бразил)

САО ПАУЛО – Бразилски председник Жаир Болсонаро саопштио је да му није било дозвољено да присуствује фудбалској утакмици између клубова “Сантос” и “Гремио”, зато што “Сантос” није пустио невакцинисане навијаче на свој стадион.

Како наводи агенција Ројтерс, фудбалска утакмица била је прва утакмица Сантоса са присуством навијача од почетка пандемије корона вируса, али клуб је инсистирао да је улазак на стадион дозвољен само особама које су вакцинисане или оне које имају негативан ПЦР тест.

“Хтео сам да гледам утакмицу ”Сантоса” и рекли су ми да морам да се вакцинишем”, рекао је Болсонаро у видео снимку објављеном на веб страници портала Метрополес.

Бразилски председник се на снимку упитао зашто је то било неопходно.

Предсједник Бразила Жаир Болсонаро: Нећу се вакцинисати!

Болсонаро, који је одбио да се вакцинише и на тај начин охрабрио друге да га следе, тврдио је да има антитела јер је већ био заражен корона вирусом, преноси Танјуг.

Наводи се да није у потпуности јасно да ли је Болсонаро, који је страствени фудбалски навијач, а који је викенд провео у близини Сантоса, покушао да оде на утакмицу или је његова жалба била уопште у вези са потребом за, како је рекао, “пасошима за вакцинацију”.

Портпарол фудбалског клуба “Сантос” рекао је да председников тим није био у контакту са клубом и сви навијачи морају да поштују здравствене прописе земље.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 10. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading