После претњи смрћу „што је Србин“, тренер Осијека се правдао да је „пола Хрват, пола Црногорац“

„Бјелица, Србине, чакија ти не гине!“, скандирали су навијачи Хајдука, претећи тако новом тренеру ФК Осијек Ненаду Бјелици

Ненад Бјелица (Фото: MN PRESS)

Торцида претила смрћу тренеру Осијека и покушала да га увреди речима да је Србин.

На утакмици између Осијека и Хајдука на стадиону Градски врт десио се невиђени скандал. Торцида је у покушају да увреди тренера Ненада Бјелицу одлучила да га провоцира речима да је „Србин“, што понекад у Хрватској делује као највећа могућа увреда, али то није све…

„Бјелица, Србине, чакија ти не гине!“, скандирали су навијачи Хајдука, претећи тако Бјелици, новом српском тренеру, чак и смрћу (чакија – џепни ножић) што је заиста недопустиво.

То је дефинитивно обележило реми у 11. колу ХНЛ, а Ненад Бјелица је на конференцију за медије дошао веома бесан и питао је прво медије да ли су чули шта скандирају Сплићани и да ли ће то нотирати у својим извештајима. Далеко мање причало се о самој утакмици, него о новом скандалу Торциде.

„Да знате, пола сам Хрват, а пола Црногорац“, објаснио је Бјелица на конференцији на којој као да се правдао за своје порекло, иако су му претили смрћу.

Бјелица је иначе рођен 1971. године у Осијеку од мајке Хрватице и оца Црногорца, а након игара за истоимени клуб отишао је у Шпанију где је наступао за Албасете, Бетис и Лас Палмас. Потом се опет вратио у Осијек, па носио дрес Кајзерслаутерна, Адмире и Кертнена. Као тренер је водио аустријске клубове, Специју, Лех и Динамо, а од прошлог лета и Осијек.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Мондо, 4. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

4 replies

 1. Ко се одриче предака, он их и губи. Постаје тиква без корена, постаје полу Хрват, полу Црногорац.

  27
  1
 2. … И фртаљ сам од бошњака, прстохват македонца, педаљ буњевца, зрно влаха, по луле војвођанин, на вр’ кашичице илир и црно испод нокта србијанац… Таман да уђеш у виц, јадо ничија…

  24
  1
 3. čim se pravdaš zlikovcima, nisi čovek sine moj, nego si pola bivši Srbin i pola bivši Srbin

  16
 4. Goran Ivanisevic, u proslom veku trszijo je od Australiske policije Kalashnikov da ubija Srbe, Neko mi rece da my je oyac Crnogorac.

  14

Оставите коментар