Патријарх Порфирије: Лордан Зафрановић представио нову верзију сценарија филма о Јасеновцу

У пријатељском разговору који сам иницирао, велики редитељ Лордан Зафрановић представио министру културе Маји Гојковић и мени нову верзију сценарија филма о страдању у логору Јасеновац, навео патријарх

Патријарх Порфирије (Фото: Лола Ђорђевић/Спутњик)

Патријарх српски Порфирије објавио је да му је редитељ Лордан Зафрановић представио нову верзију сценарија за филм о страдању у логору Јасеновац, који је рађен на основу текста Арсена Диклића „Деца Козаре“.

Порфирије је оценио да је тема апсолутног зла, чија је манифестација логор у Јасеновцу, једна од вечних уметничких тема која никада неће бити до краја исцрпљена.

Он је позвао све који то могу да помогну реализацију филма о страдању невиних у Јасеновцу, а посебно деце.

„У пријатељском разговору који сам иницирао, велики редитељ Лордан Зафрановић представио је министру културе Маји Гојковић и мени нову верзију сценарија филма о страдању у логору Јасеновац“, навео је патријарх српски на Инстаграму уз фотографију са Зафрановићем и Гојковићевом.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 14. 9. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. У мноштву проблема с којима се суочава СПЦ, нисам убеђен да је баш Патријарху пало на памет да иницира разговор са Зафрановићем. Пре ће бити да је разговор, у договору са хрватским редатељем и продукцијом, иницирао један израелско-хрватски пропагандиста и ревизиониста, чије име нерадо помињем, а који је један од саветника на изради коначне верзије сценарија. Чудно је да се Патријарх Српски није, ради заштите свог угледа, а још више угледа СПЦ, у Загребу и Београду подробније распитао о Лордану Зафрановићу, и начину на који приступа својим “пројектима”, а коме није страна ни сарадња са хрватским, проусташким редатељем Седларом. За почетак, Патријарх је могао је да позове господина Филипа Цептера, како би му пренео своја лична пословна искуства са господином хрватским редатељем.
    Како ствари стоје, примереније би било да је овај апел Патријарх упутио Милановићу и Пленковићу, а да је уместо госпође Гојковић, своју улогу у овом пројекту, овековечио на снимку наречени пропагандиста и ревизиониста.

    4
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading