Александар Вучић: Слободно се такмичите против репрезентативки Косова на Олимпијским играма

Председник Србије поручио џудисткињама и теквондисткињама да слободно наступају против такмичарки са Косова на Олимпијским играма у Токију

Александар Вучић (Фото: Зоран Мрђа/Фонет)

Председник Србије Александар Вучић примио је спортисте и чланове Олимпијског тима Србије који ће наступати на играма у Токију и поручио џудисткињама и теквондисткињама да слободно наступају против такмичарки са Косова.

„Милице и Марице, пошто ћете имати у конкуренцији такмичарке са такозваног Косова, не брините ништа. Ви се бавите спортом. Побеђивале или губиле, не брините, бићемо уз вас. Само радите свој посао и ништа друго. Ми вас нећемо терати на политичке акте или било шта, навијаћемо за вас и волећемо вас и од вас нећемо тражити ништа. Ни да напуштате постоља ни да не учествујете, ми политичари ћемо се бавити тиме“, рекао је Вучић.

Вучић је у згради Председништва уручио државну заставу ватерполисти Филипу Филиповићу, који је одређен да носи заставу Србије на отварању Олимпијских игара (ОИ), и захвалио свим спортистима за велики труд који су уложили у представљању свог народа и државе.

„И поред старог правила да је важно учествовати, ми се надамо успеху и медаљама, где год и колико год то да буде“, рекао је он.

Вучић је подсетио да је Србија на ОИ освојила три, у Лондону четири а у Рију осам медаља.

„Не смем да вам кажем, али овај пут се надамо и више. Свакој медаљи ћемо се радовати бескрајно, јер сте ви понос Србије и узор младима“, рекао је Вучић и најавио да ће држава бити ту да помогне колико може, а да ће награде, уз економско напредовање земље, бити све веће.

Скраћивање и опрема: Стање ствари

(Бета/N1, 9. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

5 replies

 1. Ja sam sve sredio. Vi sad treba da realizujete to. I nemoj slučajno da mi tamo neko srbuje! Ja sam taj koji određuje kad ćemo koga i gde da poljubimo. Vi jednosatno niste ovlašćeni da imate stav. Vi idete tamo da mi omogućite da veličam sebe i svoje zasluge za vaše uspehe. Bilo ili ne bilo vaših uspeha, oni i nisu bitni ,vi ćete da veličate moje zasluge tamo. I upamtite, ja sam taj koji dreši kesu ako uradite nešto!

  26
 2. На Олимпијским играма наши спортисти треба да /у ставу мирно/
  одслушају „химну“ и поздраве „заставу“ тзв независног Косова и
  да тако, званично, признају ту квази државу!?
  Ово је за кривично гоњење, – подстрекавање спортиста да признају
  лажну државу Косова!

  18
 3. @Драган Славнић…Имењаче апсолутно сте у праву. Преко оног љигавог, а можда и уцењеног Владе Дивца је средио да тзв Косово буде примљено у Међународни Олимпијски Комитет (МОК) и ово сада је логични наставак и привођење крају срамног и издајничког пројекта признања тзв Косова. Ако је такмичење против представника тзв Косова и разумљиво, јер одбијање значи избацивање са такмичења, остајање на постољу у случају да се свира „шуптарска химна“ и/или истиче њихова застава и одавање почасти тим непријатељским и злочиначким симболима је тотална морална трагедија, а за председника државе који тако нешто предлаже најтежи могући криминал против сопственог народа и државе. Не могу да схватим да нико од присутних спортиста и спортисткиња није имао ништа да каже.

  14
 4. @Драган Р
  „Не могу да схватим да нико од присутних спортиста и спортисткиња није
  имао ништа да каже.“

  Сви су вакцинисани /у дословном и преносном смислу/ и то су само очекиване
  реакције!

  12
 5. @ Dragan Slavnic i Dragan P

  Tako ti to nekako dodje kad u jednoj drzavi nacionalna manjina ima vecu brojnost samog naroda te drzave. Problem je samo sto tu nacionalnu manjinu ne mozemo prepoznati tako lako jer nose ista imena kao i mi sto nas dovodi nekad do zbunjenosti je rne mozemo da vjerujemo sto nema nikakve reakcije od pojedinaca, bili opni sportisti, strucnjaci ili politicari. Govorim o jugoslovenskoj nacionalnoj manjini samo da se razumijemo.

Оставите коментар