Директор „Петнице” Никола Божић поднео оставку

Након што је пет девојака изнело оптужбе за сексуално злостављање у „Петници” отворена је истрага о том случају

Фото: Б. Нововић

Директор Истраживачке станице „Петница” Никола Божић поднео је оставку, а Управни одбор је подржао ту одлуку, саопштила је данас председница УО „Петнице” Тања Аднађевић.

„Зарад очувања интегритета Истраживачке станице у Петници, али и интегритета досадашњег директора, директор Никола Божић је јуче поднео оставку”, рекла је Аднађевић гостујући у Јутарњем програму РТС, преноси Танјуг.

Након што је пет девојака изнело оптужбе за сексуално злостављање у „Петници” отворена је истрага о том случају.

Божић потврдио да је поднео оставку

Директор Истраживачке станице „Петница” Никола Божић потврдио је данас да је поднео оставку на ту функцију.

Никола Божић (Фото: Н1)

Он је навео да ће „Петницом” до именовања новог директора управљати Управни одбор на челу са председницом др Тањом Аднађевић.

„Управни одбор поштује одлуку директора Николе Божића да из потребе заштите интегритета Петнице, као и личног, моралног и професионалног интегритета поднесе оставку на свој положај. Схватајући озбиљност ситуације у којој се Петница налази и притисака којима су изложени сви њени статутарни органи, Управни одбор на челу са председницом др Тањом Аднађевић управљаће Истраживачком станицом Петница, до именовања новог директора и обезбедити њен несметан рад”, каже се у одговору Божића на упит портала Б92.нет, преноси Танјуг.

Аднађевић је раније данас у Јутарњем програму РТС саопштила да је Божић јуче поднео оставку.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 30. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар