Кафићи и ресторани у Москви отворени само за вакцинисане

Људи који се нису вакцинисали или нису прележали ковид-19 неће моћи да раде где пожеле. То неће бити могуће јер су они претња свима који раде с њима, упозорио Дмитриј Песков

Опуштање поред фонтане у Москви (Фото: Бета/АП)

МОСКВА – Градоначелник Москве Сергеј Собјанин наредио је да барови и ресторани могу да послужују само вакцинисане госте и оне који су прележали инфекцију и развили имунитет.

Ово је једна од драстичних, али нужних мера сматрају у Кремљу одакле стижу и упозорења да је пораст броја инфицираних изазвала делта варијанта корона вируса, која је први пут откривена у Индији, али и споро спровођење програма имунизације у Русији иако су чак четири вакцине домаће производње одобрене за употребу.

Собјанин је потврдио да ће нова ограничења ступити на снагу 28. јуна уз констатацију да су такве мере неопходне како би се избегао нови и строжи локдаун, преноси Танјуг.

Сви који желе да посећују кафиће, ресторане или барове мораће да покажу свој кју-ар код као потврду о вакцинацији, или доказ о прележаном ковиду 19, или негативни тест не старији од три дана.

Из Кремља је данас саопштено да ће грађани Русије који нису вакцинисани или нису прележали ковид-19, неизбежно бити суочени са дискриминацијом на радном месту.

„Људи који се нису вакцинисали или нису прележали ковид-19 неће моћи да раде где пожеле. То неће бити могуће јер су они претња свима који раде с њима”, упозорио је представник Кремља Дмитриј Песков, док је градоначелник Собјанин потврдио да су слична правила „већ месецима на снази у многим градовима Европе и Азије”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар