Ненад Прокић: Више не предајем на ФДУ

Школска година је завршена и после лета званично одлазим. То сам најавио пре пријава за сексуално узнемиравање, јер по сили закона одлазим у пензију, рекао Прокић

Ненад Прокић (Фото: Медија центар Београд)

Факултет драмских уметности (ФДУ) јуче је продрмала најновија афера покренута „Фејсбук” објавом Андрее Пјевић, председнице Студентског парламента, у којој то тело осуђује „неакадемско понашање” редовног професора Ненада Прокића према студенткињама и исказује разочарење изостанком санкција. У поменутом обавештењу Студентског парламента стоји да је до њих стигло пет пријава за сексуално узнемиравање које се приписује проф. Ненаду Прокићу, а да је једна од пријава обухватила шест студенткиња. Јавност обавештавају и да је након поступка пред Етичком комисијом ФДУ, Наставно уметничко веће факултета донело решење којим се утврђује „да је Ненад Прокић одговоран за повреду Кодекса професионалне етике и правила понашања Универзитета уметности у Београду”.

У данашњој изјави датој „Политици” проф. Прокић наводи шта мисли о овом случају и одлуци факултетских органа истичући да је у питању хајка која се води против њега.

Наставно-уметничко веће је одлучило да се не примењују никакве санкције према мени, дакле ни интерна ни јавна опомена. Организатори хајке су тиме незадовољни и инструментализују студенте, износећи оптужбе из пријава које нису процесуиране, па према томе ни мени предочене. Притом их користе као да су чињенице. Осветничка кампања. Уосталом, ја више и не предајем на том факултету, школска година је завршена и после лета званично одлазим. То сам најавио пре целог случаја, јер по сили закона одлазим у пензију – истиче за „Политику” професор, драмски писац, редитељ, један од оснивача ЛДП-а и некадашњи посланик у Скупштини Србије.

Драгана Јокић-Стаменковић

Опрема: Стање ствари

(Политика, 16. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Метастабилном аутору и ЛДП оснивачу се сопствена политика враћа право у вугла!!🙃
    Жртва сте стања духа које сте породили и неговали са несрећним Чедом, америчком амбасадом и другосрбијанцима. Одлазак у пензију вас неће амнестирати од клетве младих српских глумица. И глумаца. Живели професоре!!!👍

  2. Шта ће сад црни ФДУ?!
    А да те замени Чера Шилер?!

Оставите коментар