Гљаук Коњуфца: ЗСО не сме да буде формирана, треба нам координација са Албанијом

Заједница српских општина не сме никако да се формира, истакао председник Скупштине привремених институција у Приштини Гљаук Коњуфца

Фото: Tanjug/Филип Краинчанић

Председник Скупштине привремених институција у Приштини Гљаук Коњуфца борави у посети Албанији, где је са колегом Грамозом Ручијем разговарао и о дијалогу Косова и Србије, преноси Репортери.

„Позабавили смо се изазовима који чекају нашу земљу. Суочићемо се са тешким дијалогом са Србијом, пошто су га међународни фактори дефинисали као завршну фазу, која би требало да доведе до закључења коначног споразума. Потребна нам је дубока и блиска координација са Албанијом, да такав споразум не би оштетио Косово. За Косово би био губитак да се створи било какав српски територијални ентитет унутар Косова који би био под контролом Београда. Ово је наша заједничка битка. Ми имамо заједничке интересе, јер смо један народ. Мислим да би требало да имамо и такву политику“, рекао је Коњуфца.

Он је подвукао да Заједница српских општина не сме никако да се формира и да око завршног споразума са Србијом треба дубља координација између Косова и Албаније.

Коњуфца је нагласио да се Косово суочава и са правосудним системом Специјалног суда, где се бивши лидери ОВК терете за ратне злочине.

„Чак и по овом питању морамо координирати своје акције са Албанијом како бисмо са мање штете превазишли тај изазов. Наш рат није био само за Косово већ и за целу албанску нацију“, рекао је Коњуфца, пренео је Косово онлајн.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 7. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар