Протојереј Бранислав Јелић: Имамо ли право да будемо људи?

Мушкарци могу да буду „жене“, и жене „мушкарци“, а једино што је забрањено јесте да човек буде човек: добар, поштен и слободан, каквим га је Бог и створио

Протојереј Бранислав Јелић (Фото: ТВ Храм)

У припреми су закони којима се суспендују природна људска права, и утврђују неприродна. Резултат је да човек све мање личи на човека, а све више на животињу и заморца! Поставља се једно базично и суштинско питање: ИМАМО ЛИ МИ ПРАВО ДА БУДЕМО ЉУДИ?!

По идеолозима и стратезима „новог светског поретка“, и плановима који објављују њихове „фондације“ (народ нико не пита о томе?!), људе треба довести у ситуацију (добро их уплашити) да трампе своја права и слободе за „сигурност“! Тако, на пример, ништа није сигурније него да човек буде чипован (само не смеју то одмах да нам кажу), да би држава могла стално да „брине“ о њему, а он, наравно, заузврат, да јој буде бескрајно захвалан и ПОСЛУШАН!

Тада, ако се то деси, држава ће „у наше име“ моћи све! Она ће чак бирати и наш пол тиме што ће малу децу „едуковати“ да „могу“ да изаберу други пол од онога у коме су рођени, а и пратити „слободно“ спровођење њиховог „слободног“ избора; забога, шта би деца без те „едукације“ и праћења?!

Држава ће тада моћи да наметне и сто „обавезних“ „вакцина“, ако јој се прохте, уместо досадашњих 23 до четрнаесте године, а раније их је било „свега“ пет! Замислите који је то прогрес и напредак! Чип вам „мери“ телесну температуру и шећер у крви, присуство вируса и бактерија, а софтвер процењује вашу безбедност и изложеност „ризику“, и „чува“ и вас и друге „да се не разболите“?!

Савршено! Бесплатна „наногица“ за сваког човека, и свет „сигурних“ и „безбедних“ робова и робијаша, који, по закону, са благословом државе, могу да спавају са својом мајком, са својим оцем, са својом сестром, са својим братом, снахом, тетком, итд. Мушкарци могу да буду „жене“, и жене „мушкарци“, а једино што је забрањено јесте да човек буде човек: добар, поштен и слободан, каквим га је Бог и створио!

Да ли је то оно што ми заиста желимо, или је то нешто што неко намеће, наводно, у наше име, и за наше добро?! Имамо ли ми право да будемо људи, или ће нам „једино“ то бити ускраћено, а све остало дозвољено и наметнуто?!

На свете апостоле Карпа и Алфеја, 8. јуна 2021. годинеCategories: Да се ја питам

Tags: , ,

6 replies

 1. Е,мој оче прото БРАНИСЛАВЕ,зар не видите које смо ми ,у већини,ситне сопственичке душице,заслепљени „ВЕЛИКИМ ВОЂАМА И ЊИХОВИМ ВЕЛИКИМ ИДЕЈАМА,ИСТОРИЈСКИМ ОДЛУКАМА,И ДОБРИМ НАМЕРАМА“,који нас поткупљују нашим личним новцем и привилегијама.Тај новац,одавно не носи лик царев,да би новац био његов ,владарев и ту по мени не важи ГОСПОДЊА ИЗРЕКА „ЦАРУ ЦАРЕВО А БОГУ БОЖИЈЕ“ јер када га кују или позамљују о народном трошку то чине и генерацијам после њих у аманет да врате остављају.На жалост морамо констатовати да се ми ,народ према властима одавно већ и предуго понашамо као овчице из оне ЉУБИВОЈЕВЕ песмице ЧИНИ МИ СЕ ВЕКОВИМА,што почесто наводим па ВАС све молим опростите ако сам досадан са тиме ,јер истински ме боле све ране рода којему припадам.Жалосно је то што у народу СРБСКОМЕ масе људи почев од нас са најниже хијарархијске лествице по духовном и школском образовању па све до ВЛАДИКА И АКАДЕМИКА,ћутећи снисходљиво све подносимо,чекајући не знам кога да устане и организује одбрану ЉУДСКОГА ДОСТОЈАНСТВА правдајући се ТО ЈЕ ТАКО ВРЕМЕ И ТУ НЕ МОЖЕ НИШТА ДА СЕ УЧИНИ,као да сви ми заједно нисмо креатори ВРЕМЕНА у којему живимо.Страх и кукавичлук, ситни лични интреси на свим нивоима нас држи парлисане као овце да НЕ БЛЕКНЕМО НИТИ СКОЧИМО.

  19
  2
 2. Hvala oče , lep tekst ! Nadam se da će ga mnogi pročitati !

  23
 3. Тачно тако. Одличан текст!
  Чини се све, на изузетно лукав начин који задире у све сфере друштва, да човек престане да буде човек, створен по лику Божијем.
  Очекује се да будемо послушни (зна се коме) и равнодушни према истини и лажи, што је директан пут у пропаст.
  Хвала оцу Браниславу на свему написаном, у овој нимало лакој борби за истину.

  Слава и хвала Богу за све!

  27
  1
 4. Jован Дучић- Вечној Србији

  Чувај се, мој роде, својих странпутица,
  Јер пут неизвестан увек је пут вражији.
  Не бој се јастреба него кукавица,
  Не бој се лажова него њине лажи.

  Бог нека те спасе твојих спасилаца,
  На свакоме углу има их по један.
  Презри мудрост глупих и глупост мудраца!
  Нож твог издајника биће увек жедан.

  Као гром ћеш наћи свога пута,
  И као нит златна пробити кроз стену.
  Зар храброст полтрона да ти снагу спута,
  И да нож злочинца проспе задњу вену!

  Косовски витези први пут су знали
  За војску убица што ће да их срете:
  За гнусно јунаштво оних што су клали
  У постељи старца, у колевци дете.

  Заставу идеје у руци подлаца!
  Место мач што светли, увек нож што пара!
  Борца што се блатом место копљем баца,
  Јунака што пљачка и жреца што хара!

  Заставу у срамни злочин замочену;
  Слободу у сенци туђих бајонета;
  Отаџбину целу у пљачци и плену;
  У крвавој руци где је причест света.

  Презри љубав подлих и братство убица.
  И реч вероломних и част клеветника!
  Носи, роде славни, тај мач без корица –
  Знамен крстоносца и Божјег војника!

  Да би штит Ахилов био славе веће,
  Сам Бог Хефаистос оде за ковача!
  И ти, роде српски, знај да никад неће
  Нож убице стићи дужину твог мача.

  Знај само из крви хероја се рађа
  Звезда путовођа за далеке путе…
  Ветром неба иде мученичка лађа,
  Сузе су невиних до неба дигнуте…

  1943.

  26
 5. Nema niko na vlasti opravdanja da uvlaci nas srpski pravoslavni narod u sodomiju, koju je Bog spalio ! Ko to radi je sodomista, kome ce Bog zesce suditi !

  14
 6. Cika-/Teta Brnabic ( politicki korektno) !!! Da Li je SPC digla javno glas protiv da drzi polozaj tako veliki ? Sada zaliti se na nakaradni ,nastrani zakon je mozda kasno. Sve zalopojke su Sada suvisne. Cestiti I dostojanstven svet ostace isti nepromenljiv I siromasan.

Оставите коментар