Вјоса Османи: Србија дестабилизује регион војном вежбом са Русима

Србија јача утицај Кремља и дестабилизује регион организовањем заједничке вежбе са руском војском, написала председница тзв. Косова

Вјоса Османи у Скупштини тзв. Косова (Фото: Валдрин Џемај)

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи оптужила је данас Србију да јача утицај Кремља у региону организовањем заједничких вежби с руском војском и похвалила се да за то време косовске безбедносне снаге учествују у заједничким војним вежбама са снагама САД.

„Док Косово и друге земље у региону учествују у заједничким војним вежбама са америчком војском, Србија јача утицај Кремља и дестабилизује регион организовањем заједничке вежбе са руском војском”, написала је Османијева на Твитеру, преноси Танјуг.

Тактичком вежбом с бојевим гађањем српских и руских специјалаца, данас је на полигону „Орешац” завршена седмодневна обука припадника Војске Србије и Оружаних снага Русије.

Истовремено, контигент косовских безбедносних снага учествује у мултинационалној вежби „Лауфер 21” у Хрватској, која је део вежбе „Непосредни одговор 21”, у оквиру међународне вежбе „Бранилац Европе 21”, предвођене америчком војском за Европу.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар