Драгослав Пакић: Призори из једнополног брачног живота

Сад ја вас да питам, ко у једнополним браковима иде на пијацу, ко води децу у школу, ко пере судове и чисти кућу, ко… а ко гледа фудбал?

Фото: Куда у куповину

Чеда Јовановић је постао пуноправни члан Европске уније. Као доказ за такву тврдњу, наводи се податак да је одмах оптужио Русе за тровање. Очекује се да ће на првом заседању Европског парламента за ту оптужбу добити аплауз на отвореној сцени.

У међувремену, из Немачке, поред најновијег, трећег нон-пејпера, стижу гласови да ће немачко Министарство здравља у договору са Светском здравственом организацијом, позвати Чеду на лечење чиме би се доказала умешаност руске стране у нерегуларне парламентарне изборе у Србији и губитак дела власти Мила Ђукановића у Монтенегру.

Поред тога, Европа Чеди одаје посебно признање за признавање независног Косова чиме на делу доказује како је то једина исправна улазница за улазак у циркуску арену где кловнови без талента воде главну реч засмејавања.

Западна мантра о људским правима и владавини права као и поштапалица о мултикултуралности, мултинационалности, мултиконфесионалности и поштеним мултимилионерима остала је без одјека.

Све је, осим мултимилијардера, испало смулти, па проспи.

Новонасталу ситуацију у међуљудским односима, не опредељујући се ни за Исток ни за Запад, најбоље и најбрже су схватиле неке естрадне звезде признајући да више зараде пружањем сексуалних услуга него певајући под шатрама и на приватним журкама. Зато су међу првима паролу „песма нас је одржала, њојзи хвала“ прогласиле неважећом и најобичнијим реликтом не баш тако сјајне прошлости. Уместо песме и певања, прешле су на мултимилионере. Најпре их оптуже за силовање, онда се позову на ванбрачну децу, затраже признање греха и обавезну доживотну алиментацију.

Ја лично, иако сам бивше мушко, дајем пуну подршку свим звездама и сам се носим мишљу да оптужим Ђиласа да ме је пре двадесет година политички силовао и направио мушко ванбрачно дете. На суду ћу тражити да дете призна као свога регуларног сина наследника а мени, самохраном оцу, исплати сву заосталу алиментацију у износу од 600 евра за сваки месец. Исто, дакле, колико нуди и Вучић за целу Србију, иако тврди да је није силовао.

Драган Ђилас (Фото: Странка слободе и правде)

Да је то за мене једино целисходно решење показује и мој актуелни брачни случај. У сваком случају, па и у мом, он указује на још једну заблуду која је, срећом, на путу да се елиминише из свакодневног живота. Услов је да у Скупштини прођу закони који се на тему брачних веза управо предлажу.

Да је класични брак промашена институција, располажем необоривим доказима. На пример:

У оквиру јавних расправа на предложене законске новине, новинари, углавном борци за свакаква права, превасходно они са нацртаним метама, питају моју жену шта она, као искусна жена, мајка троје нејаке деце са мужем пристојним домаћином и одговорним у сваком погледу (добро, ово сам ја додао, али мислим да не смета много), мисли о свему томе.

„Шта имам да мислим код оваквог мужа, чума га ухватила дабогда, осим што подржавам Чумићку у сваком погледу“ – одапе прву отровну стрелу моја позната стрелкиња.

„Како то образлажете“? – наваљују новинари не скривајући да им је стало да воду наведу на своју воденицу што нема везе са мини хидроелектранама.

„Ево како – наставља жена као свака жена – пошаљем ја ону моју замлату на пијац да купи неопходне живежне намирнице да окончамо бар овај месец без упадања у нова задужења, а он, уместо да ме прати или бар записује шта му наређујем, блене у неке фудбале и којекакве бициклисте који ништа друго не раде него само окрећу оне јадне педале да се смучи и бициклима и путевима по којима јурцају. Оде он и нема га да се врати 48 сати. Најзад долази, клатећи се к‘о државни буџет, задриго, заудара на мученицу, и каже:

– Право да ти кажем, жено, потпуно си у праву (ово је мало слагала, али мислим да не смета много) све сам заборавио шта си поручила да набавим на пијаци. Мислио сам да ћу се сетити кад видим шта има на тезгама, – вади се предамном, вадили га дабогда из септичке јаме, само не скроз. Ал‘ не иде па не иде – наставља да кукумавчи. Међутим, ја не би био ја да немам решење за сваки проблем и то по неколико варијанти у исто време – још се и хвали. Узмем, каже, мобилни, позовем БИУ, лепо се представим и замолим људе, пошто им је прислушкивање у опису радног места, да случајно нису чули шта ми је жена рекла при поласку у пијачну авантуру.

Побогу си човече, рекоше ми БИОвци – наставља да лаже као пас овај мој недоречени муж, случајни домаћин – шта ти мислиш ко смо ми и не мислиш ваљда да се бакћемо и са тамо неким безначајним ликовима који ником ништа не значе. Али, као да се нечега досетише па промуцаше, а о чему се, заправо ради?

Фото: Н1

Па о наруџбинама, рекао сам вам да сам све позаборављао – каже он мени да је кобајаги казао њима – наставља да сикће моја жена.

А, то, – почеше службена лица у један глас, сложно, нема шта – рекла ти је дословно да купиш кило сјеничког сира, пола киле краљевачког кајмака, 800 грама ужичке пршуте, два кила ваљевских дуван чварака, три кила младог кромпира из Ивањице и две главице футошког купуса. Шабачке чивије нису на списку, а тезге не мораш да бираш, све продају исту врсту робе и истог порекла. Све је домаће, само је парадајз македонски, а малигни утицај руски. На крају додадоше, ако те при повратку пут нанесе поред нас сврати на по чашицу, добили смо одличну клеку из Бајине Баште, а твоје мезе би легло к‘о кец на десетку.

И ја свратим. Кад смо се растајали питам, како сад да се оправдам код жене што ме нема два дана и два ноћи?

Ништа не брини, рекоше. Издаћемо потврду да смо те, због основане сумње да си вршио набавке без расписивања јавног тендера, задржали у притвору 48 сати, како је и по закону, и да смо те пустили по истеку законског рока. ОК?

– ОК, кажем.

Онда ме – настави моја жена да се јада новинарима који као да су само то и чекали – погледа право у очи и ни не трепнувши упита да ли је и код мене ОК?

Јесте, кажем бесна и љута као рисица, ваљда се по новом тако зове женка риса, само што се код мене то не каже ОК, него обична ОКлагија, све са великим словима. Шта ћу јадна и чемерна, морам да га гледам и да се патим јер је мушкарац у кући само мушкарац – па макар био и као комарац.

Драгослав Пакић (Фото: Јутјуб/Снимак екрана)

Ако ми не верујете идите и питајте њега, ако буде могао да прозбори због силних завоја у које сам га уфалчовала све док се сасвим не отрезни.

А, сад ја вас да питам, ко у једнополним браковима иде на пијацу, ко води децу у школу, ко пере судове и чисти кућу, ко… а ко гледа фудбал?“



Categories: Сатиристика

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading