Јахел Вилан: Израел признао Косово под притиском Америке

Споразум је постигнут, Израел је признао Косово, а Косово ће преместити амбасаду у Јерусалим, нагласио амбасадор Израела у Србији 

Јахел Вилан (Фото: Танјуг)

Амбасадор Израела у Србији Јахел Вилан рекао је да је та земља признала независност Косова под притиском Америке.

„Одлука Израела да призна независност Косова је донета под америчким притиском, иначе немојмо заборавити да је то урађено у оквиру споразума Србије и Косова са Америком, а не са нама. Не покушавам да се кријем иза тога, ту одлуку је донео Израел после много година током којих нисмо признавали Косовo. То је против наших интереса у Србији”, рекао је он за ТВ Прва, пренео је Танјуг.

Он је тако одговорио на питање новинара, а поводом сукоба у Гази и објашњења да Израел брани своју територију – да ли би онда Израел повукао одлуку о признању независности Косова, и додао да не жели да направи било какав простор за оптимизам за публику у Србији.

„Ја то у овом тренутку не видим ту могућност. Споразум је постигнут, Израел је признао Косово, а Косово ће преместити амбасаду у Јерусалим. Не видим да ће повући признање Косова све док су обе стране то прихвате у споразуму”, казао је он.

Одговарајући на питање зашто се позива на Споразум када српски званичници то демантују амбасадор каже да није видео папир.

„Зашто бих ја видео тај документ, то није мој споразум, Србија је потписала тај документ. Нисам видео никакав деманти од Србије и Америке. Србија никада није демантовала да је ставила потпис. Нисам видео да је било ко у Србији рекао да нису потписали споразум, документ постоји колико ја знам”, рекао је он.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 12. 5. 2021)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading