Војислав М. Станојчић: Палмине журке или И ово је Србија

Изгледа да истакнути чланови СНС-а нису учествовали на оргијама, али за социјалисте ствари не изгледају тако једноставно – мораће да подробније опишу своје дружење с омладинкама на Палминим журкама

Илустрација: Нова.рс

Наши грађани не могу да кажу да им је досадно. Новости само сустижу једна другу и није их једноставно пратити, а стање је посебно занимљивo од Нове године наовамо. Још није откривено ко се усудио и с каквим циљем да прислушкује председника државе, нити су ухваћене мрачне силе које му непрестано раде о глави угрожавајући и његову ужу и ширу породицу, а онда се пажња јавности усмерила на хапшење Беливуковог клана, па на загонетну смрт Владимира Цвијана… Потом је и Славиша Кокеза, свемоћни газда српског фудбала, онемоћао и најурен, док је све то време у јавности владала велика напетост око недоумице када ће се и где АВ коначно вакцинисати.

Најзад су све те теме потиснула дешавања везана за сексуалне – како за кога – прилике и неприлике. У медијима су се најпре појавили прилози о учитељу глуме који је наводно водио љубав са својим малолетним ученицима, после је и угледни глумац доспео у средиште пажње наше јавности када су се неке његове колегинице после вишегодишњег размишљања сетиле да саопште медијима како их је силовао старији колега, да би се као врхунац ових дешавања сазнало за „бунга лунга вунге журке“ у Јагодини и Кончареву (некадашњој Праћини), иначе родном селу Драгана Марковића Палме, вишегодишњег неприкосновеног владара Јагодине и околине.

Извор: Курир/Снимак екрана

Он је, како је у емисији „Утисак недеље“ саопштила потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић, у родном месту и у Јагодини oрганизовао скупове младих девојака (девојчица) са разним политичарима.

По свему судећи, ове журке биле су познате многим становницима Јагодине али не и онима из других места, све док прича Маринике Тепић није запрепастила српску јавност (или бар оне наше грађане који још нису схватили у каквој држави живе, па су у стању да се чуде ономе што се у њој дешава).

Разуме се, Палма се много наљутио кад је прозван као организатор и подводач на тим скуповима, па је кренуо од једне до друге таблоидне телевизијске станице како би гледаоце уверио у своју невиност, а Маринику Тепић описао као лажљивицу и клеветницу. Најавио је да ће поднети тужбу против ње, „јер је нанела велику штету његовом угледу, објављујући неистине о њему и с циљем да уништи њега не само као политичара већ и обичног радног човека“, поручивши потпредседници Странке слободе и правде да набави „робијашко одело“.

Затим је отишао у Више јавно тужилаштво у Јагодини, али није поднео тужбу коју је наговестио већ је предао поднесак којим тражи од Тужилаштва да предузме потребне радње како би се утврдила истина о наводима Маринике Тепић. И док би било нормално да јавни тужилац у вези с овим случајем предузме потребне радње по службеној дужности, он је то несумњиво учинио на захтев „оклеветаног“ Палме, као да је његов приватни судски орган.

Не задовољавајући се дреком по таблоидним телевизијама и листовима, Палма је искористио и Народну скупштину да у њој говори о својој невиности, о томе како је препознао по џемперу сведока који га терети, иначе члана најпре Јеремићеве, па затим Ђиласове странке. Посланици су још могли да чују и како га је Мариника Тепић оклеветала по Ђиласовом налогу, да му се освети што је у Скупштини говорио о његовим милијардама… Најавио је, затим, надахнути Палма и да ће 400 жена запослених у Градској управи Јагодине тужити Маринику Тепић јер их је увредила.

Мариника Тепић у Јагодини (Извор: РСЕ)

Она је затим објавила да има више сведока, не само онога кога је Палма препознао по џемперу и навео његово име, а онда се двоје јавило и само… Мића Јовановић, власник Мегатренда, најпре је описао Палмине приредбе и њега лично у најгорем смислу, али је убрзо затим почео да се извињава Палми и препоручује се за сведока одбране, док је певачица Марина Крстић из групе „Мон ами“ – која је учествовала у музичким програмима на Палминим забавама – описала атмосферу која је на њима владала као веома налик на слику Саве Шумановића „Пијани брод“.

У првом тренутку, објављено је да је Више јавно тужилаштво у Јагодини формирало предмет у којем ће се приступити детаљном прикупљању обавештења у вези с изнетим околностима, али је затим одлучено да се предмет пребаци у Тужилаштво у Краљеву, вероватно због бојазни да би јагодинско било изложено великим притисцима.

Изгледа да истакнути чланови СНС-а нису учествовали на овим оргијама у Јагодини и Кончареву, али што се тиче социјалиста, ствари не изгледају тако једноставно, па ће морати да подробније опишу своје дружење с омладинкама на Палминим журкама.

Међу њима је председник СПС-а, за кога се зна да посећује Јагодински музеј, а пошто воли да пева, дешавало му се да на Палминим журкама узме микрофон и обрадује присутне лепотом свога гласа. Рекло би се да га случај с кофером који га годинама прати и који му срећу квари ништа није научио.

У међувремену, Мариника Тепић је дала изјаву Тужилаштву у Јагодини, рекавши да има још седам сведока који ће потврдити њене речи, али неће обелоданити њихова имена док не буде имала гарантију да се неће открити њихов идентитет.

Пошто знамо колико је наше судство независно од управне власти, не смемо се залетати и очекивати да ће баш све бити по реду и закону, али се бар можемо надати да ће се Палми судити без утицаја са стране.Categories: Судбина као политика

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Зашто да му се суди кад смо га ми већ осудили „без утицаја са стране“?
    Суд само треба да одреди величину казне.

Оставите коментар