Мића Јовановић: Присуствовао сам сценама кад је Палма подводио девојке

У животу нисам видео тај ниво простаклука и јавне проституције као што је био случај на једној од Палминих прослава, навео оснивач Мегатренда и бивши члан СПС-а

Мића Јовановић (Извор: N1)

„Био сам на прослави Драгана Марковића Палме и присуствовао сцени кад је подводио девојке између 18 и 20 година државним и општинским функционерима из редова СПС и Јединствене Србије. За све што говорим постоје докази и гарантујем својим животом да су се те ствари заиста догађале“, рекао је за портал Nova.rs Мића Јовановић, оснивач Мегатренда и бивши члан СПС. Управа Града Јагодине затим се огласила саопштењем, негирајући наводе, док је сам Марковић оптужио лидера ССП Драгана Ђиласа „да је платио Јовановићу“.

На почетку разговора за портал Nova.rs, Јовановић је напоменуо да ће он, уколико буде постојала потреба, „уступити јавности фотографије са једне од Палминих прослава, као и списак људи који су се на тим догађајима појављивали“.

У уводном делу приче Мића Јовановић открива каква је задужења имао док је активно учествовао у раду коалиције чију су окосницу чиниле Социјалистичка партија Србије и Јединствена Србија, наводи Nova.rs.

„Ја сам током 2012. године, испред Социјалистичке партије Србије, учествовао у изборној кампањи. Био сам на конвенцијама све од Суботице до Сурдулице. Радио сам на промоцији коалиције коју су чинили СПС, Палмина Јединствена Србија и ПУПС. За Драгана Марковића Палму, кога знам дуго, могу само да кажем да је један од најнеморалнијих људи које сам срео у животу. Својевремено сам присуствовао једној његовој прослави и смучило ми се од онога што сам видео и доживео. То је био период око 2010. године. Тада сам мом возачу рекао да упали аутомобил и да крећемо назад за Београд. Напустио сам ту просторију после онога што се ту догодило“, започиње своју причу оснивач Мегатренда, инсистирајући да Nova.rs наведе да на Палминим журкама никада није видео ниједног функционера Српске напредне странке.

У животу нисам видео тај ниво простаклука и јавне проституције као што је био случај на једној од Палминих прослава, навео је. „Реч је о догађају на којем је присуствовао део државног руководства. Палма је имао један одвојени сепаре који би се у једном тренутку затворио и ту су се налазила два веома дугачка стола. За једним столом су седили представници власти, махом људи из СПС-а и Јединствене Србије, док су се за другим столом налазиле неке девојке. Оне су, наводно, биле чланице омладине Јединствене Србије по које је Палма послао аутобус у Ниш и биле су старости између 18 и 20 година“, објашњава Јовановић.

Он каже да су све девојке биле одевене у плаве хаљине и да их је Палма, с времена на време позивао, једну по једну, да се придруже столу за којем су седели државни функционери.

„Палма је седео на челу стола где су се налазили представници државног и јагодинског општинског руководства. Једна од девојка га је, све време, мазила по глави, а он је у једном тренутку, неким чудним звиждуком, дозивао једну по једну девојку да се придруже његовом столу. Палма би прстом уперио у девојку која би требало да дође, а онда би, кад она приђе, исто тако прстом показао до ког функционера би требало да седне. Тако је он, после мало пића и музике, постепено усмеравао омладину Јединствене Србије на тада актуелне општинске и државне представнике“, истиче Јовановић, наводећи да је у питању „директно подвођење“. Он тврди да је у тој кафани у Зоолошком врту „постојала соба“, као и да је и до њега, током једне прославе, села девојака коју је послао Палма, али каже да је он након тога одмах напустио то место.

Јовановић тврди и да је присуствовао сличним сценама и кад је Марковић прослављао педесети рођендан.

Ивица Дачић на журци коју је 2012. године Мића Јовановић приредио својој вереници за 27. рођендан (Извор: Курир)

Он је у  интервјуу за Nova.rs навео и да је,  због високе цене коју је први човек Јагодине „одредио за закуп простора за факултете Мегатренд универзитета“, морао да затвори своје факултете у том граду. „Ми смо због Палме затворили четири наша факултета. Он је нама издао простор са једним својим пријатељем грађевинцем (надимак “Кока-кола”), по цени од 10 евра по квадратном метру. У питању је простор који се налази на периферији Јагодине. Ви по тој цени можете да закупите нову зграду у центру Београда”, напомиње Јовановић и додаје да сумња Палма и поменути грађевинац били у пословним односима.

Управа Града Јагодине тврди – лажи, Марковић оптужује Ђиласа

Управа Града Јагодина негирала је затим наводе оснивача и власника универзитета Мегатренд Миће Јовановића, тврдећи да је слагао како је лично видео Драгана Марковића Палму да подводи девојке на свом 50. рођендану.

„Наравно да је Мића Јовановић слагао све што је рекао, осим да је био присутан. На 50. рођендану Драгана Марковића Палме присуствовало је више од 200 званица, присуствовали су сви његови чланови породице, супруга, синови, снаје, унучад. О томе како је протекао тај рођендан, сведочи на стотине слика, и сати видео материјала јер је све сликано и снимано“, наводи се у саопштењу градске управе Јагодине.

Признаћете да је мало невероватно да је на очиглед неколико стотина званица и на очиглед своје породице Драган Марковић Палма радио то што тврди Мића Јовановић, истиче се у саопштењу.

Уз оцену како то „није први пут да Мића Јовановић напада Драгана Марковића Палму“, наведено је да он то ради „редовно на једном свом порталу“.

„Ради то како би се светио Палми за сопствене неуспехе. И то се може видети на крају његове изјаве. Он ту, у ствари, износи суштину, да шест година није плаћао закуп просторија за Мегатренд универзитет, да га је фирма од које је изнајмио простор тужила, он изгубио процес и морао да плати новац који је дуговао“, истиче се у саопштењу и наглашава како Марковић „нема никакве пословне везе са том фирмом“.

Уговор је, тврде, био комерцијалан и потписао га је Мића Јовановић. „Вероватно је очекивао да ће се господин Палма мешати у пословне односе између њега и фирме са којом је потписао уговор, или наговарати неког да му опрости дугове. Када се то наравно није десило, кренули су напади на Драгана Марковића Палму“, оцењено је у саопштењу.

„А то што је Мариника Тепић брже боље поделила ову изјаву говори о томе да се дављеник и за сламку хвата, у овом случају за лажи Миће Јовановића“, наводи Управа Града Јагодине.

Градоначелник Јагодине и лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма оптужио је председника Странке слободе и правде (ССП) Драгана Ђиласа да је платио Јовановићу да га лажно оптужи.

Опрема: Стање ствари

(N1, 23. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар