Топола: Опозиција срушила СНС власт

Гласовима опозиционих одборника из Боље Србије, смењени су председник Скупштине и његов заменик, сазнаје Нова.рс

Фото: Александра Петровић/Нова.рс

Српска напредна странка (СНС), данас је изгубила већину у локалном парламенту, а на редовној седници Скупштине општине, гласовима опозиционих одборника из Боље Србије, смењени су председник Скупштине и његов заменик, сазнаје Нова.рс. На њихова места изабрани су функционери Боље Србије, чиме је практично СНС изгубила власт у тој шумадијској општини.

„Коалиција окупљена око СНС данас је срушена“ изјавио је за наш портал Драган Јовановић, лидер највеће опозиционе странке у Тополи „Боља Србија“ и дугогодишњи председник те општине.

Он је истакао да ће у „наредна два дна“ бити одржана ванредна седница на којој ће, како је нагласио, бити смењено комплетно руководство општине из редова СНС-а и странака које су са њима чиниле владајућу коалицију.

Према његовим речима, седница на којој су смењени досадашњи председник Скупштине општине и његов заменик, почела је јутрос у 9 сати и још увек траје.

Седници присуствује 27 од укупно 41 одборника, а смена актуелних функционера изгласана је са 22 одборничка гласа.

Српска напредна странка је са својим коалиционим партнерима из СПС-а и ГГ Бољи људи, после прошлогодишњих локалних избора формирала власт са тесном већином, са само једним одборничким мандатом више од опозиционих странака. Од 41 одборника, СНС је имала 21, док је Боља Србија са партнерима из ПОКС-а имала 20.

Александра Петровић

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Нова С, 27. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар