Дамјан Ћулафић: Смисао и бесмисао у злочину без казне

Поводом седамнаесте годишњице „Мартовског погрома“ на Косову и Метохији

Манастир Светих Арханђела, мартовски погром Срба 2004. (Извор: Злочини над Србима)

Ако не цијенимо слободу коју смо од предака наслиједили, какву захвалност очекујемо од потомака за ропство којем их предајемо?

Свијету је, вјерујем, важна (или треба да буде) истина, која се може третирати као фундамент испуњењу дужности да се бескрупулозно боримо са цинизмом и хипокризијом у јавним дебатама, односно да недвосмислено стављамо до знања да постоје начелне, принципијелне, темељне истине, око којих расправа не смије бити прихваћена као метод разбарушених и фриволних „мишљењȃ ради самог мишљења“, већ да је о таквим темама могуће говорити искључиво на основу доказа и чињеница, формирајући на чињеницама став, а мисао, којом се желимо потпомогнути, односи се управо на суштинско разликовање смисла од бесмисла, али и на то да је и о једном и о другом важно говорити, а кад се већ говори, онда да се говори јасно и громогласно.

Управо отворен приступ и јасан говор о чињеници да су агресивно реализоване намјере балканских (у овом случају – албанских) сепаратиста да се један стари европски народ групно ликвидира, преда егзодусу, да му се памћење укине, култура отме, језик преименује, дјеца анационализују, а да се, истовремено, медијски и квазинаучно (смишљено, планирано, политикантски) исти тај народ сатанизује на начин што ће му се надјенути име злочинца умјесто жртве (што једино, на жалост, јесте), доводи нас на терен размишљања о односу смисла и бесмисла, доводи нас у раван отјелотворења и практичке консеквенце философских највиших максима, да је о смислу дозвољено говорити, али и да је најмање што се у односу на бесмисао (што ће рећи у односу на лажне конструкције, перфидне планове, инферналне чинове) може учинити, то је да га не игноришемо неговорењем о њему.

На фону размишљања о релацији смисла и бесмисла, мождане вијуге нас доведу и до недавних, али несумњиво историјски важних, поразних, тешких и опорих догађаја, који су се збили у срцу Европе, континента који се размеће звањем најстаријег, односно простора на коме се развила, дјелимично, и савремена цивилизација. Срце Европе смртно је озлијеђено, још једном, новим бескрупулозним пуцњем у „Симонидино око ископано“. У тој угашеној очној дупљи се, видјећемо, огледају и смисао и бесмисао савременог доба у Европи и свијету. Они су, показаће се, тијесно испреплетани, али наша је дужност да се тако формиран чвор разријеши.

Симонида, фреска настала око 1320. године, Mанастир Грачаница (Извор: Википедија)

Наиме, марта 2004. године кулминирала је крајње неартикулисана агресивна арнаутска народна енергија на Косову и Метохији, која је послужила као средство у рукама албанских сепаратиста у остваривању планова зацртаних на претходећим, показало се важним, политичким догађајима – Призренским лигама. Међутим, још у предвечерје тог догађаја, данас познатог под називом „Мартовски погром“, дакле, године 2003, најгласовитији борци за људска права, не само из међународне заједнице и разноразних међународних установа и институција, на мучка убиства, силовања, пљачкања, паљења и остале злочине почињене према Србима, ћутали су и ниједну конкретну ријеч против зулума у срцу Европе нису изрекли. Сва дешавања на Косову и Метохији су, онда, и мотивисала српског писца дугог памћења, Добрицу Ћосића, да с пуним правом ту територију, „свету српску земљу“, и стање у њеном друштву, назове „гетом у Европи“. Он је у том духу и написао: „Европски и амерички фактори остали су равнодушни према тој страшној чињеници нашег доба.“

То предвечерје „Мартовског погрома“ на Косову и Метохији обиљежиле су интервенције међународне заједнице у смјеру подизања оптужница и интернације српских генерала, команданата легалне државне војске и полиције, због тога што су територију, народ и институције суверене и међународним правом признате државе бранили од паравојних, окупаторских и, показало се терористичких, група, „креативних“ једино у начинима масовних убијања и мучења православног српског становништва на Косову и Метохији. И таквим, врло активним, доприносом створене су претпоставке за злочине, који су се десили 2004. године, у марту, над српским небрањеним народом.

Од представника такве међународне заједнице смо научили да су спремни, очито, да игноришу сваки глас разума који је дошао, или долази, од српске стране, и свако указивање на вехементно кршење и непоштовање права (унутардржавног или међународног), али и да све то, касније, много касније, када буду развлашћени, или пензионисани, признају у њиховим дневничким или мемоарским списима. Од таквих хроничних поступака пати правни поредак у међународним односима. Игнорантски односи према алармима којима се антиципирају злочини доводе до непочинстава. Ниједан дневнички или мемоарски запис post festum неће вратити ниједној мајци силовану па заклану кћерку, ниједном оцу одрубљену главу његовог јединца, нити надокнадити иједан живот угашен у „Жутој кући“.

Мартовски погром (Извор: Злочини над Србима)

Бесмисао је и чињеница да је свијет ћутао на откривену лаж. Наиме, по злу знаменити „Мартовски погром“, започет 17. марта 2004, инициран је тобожњим дављењем албанских дјечака у Ибру, које су у смрт, по тадашњем медијском извјештају, натјерали локални Срби. То је, наводно, био окидач. Међутим, чињеница да је „преживјели“ дјечак, Албанац, демантовао ту вијест (на CNN-у, чак), нипошто није спријечила планирана вандалства над српским народом и имовином, светилиштима, манастирима и гробовима. Никога тај деманти „жртве“ није анимирао да заустави девастације, убиства и егзодусе.

Српска национална политика се, у погледу заштите државне територије, дуго времена везивала и позивала на резолуцију 1244 Савјета безбједности Уједињених нација, која гарантује да су Косово и Метохија интегрални дио Југославије, односно Србије, као сукцесора. Али пропушта се да се у јавности потенцира да је тај исти орган УН-а одбио марта 2004. године да резолуцију, коју је донио, заштити. И не само то, већ је српској војсци и полицији брањено да чува свој народ. Срби су, у пренесеном значењу (премда и у дословном), марта 2004. године, били дио људске врсте чији је одстријел дозвољен, без пријетње санкцијом. И све то у петој години од ступања на снагу Резолуције 1244 СБУН, у чијем је Додатку 2, у тачки 1, експлицитно наметнута обавеза: „Непосредан и провјерљив престанак насиља и репресије на Косову.“

Оно што су албански сепаратисти на идејно-политичком плану формирали на Првој и Другој призренској лиги, потпомогнуто је било, издашно, институционалним немаром и намјером међународне заједнице у марту 2004. Са ове временске дистанце, а сагледавајући сецесионистичке покрете који су се у свијету развили и реализовали послије погрома спроведеног над Србима 2004, мирне душе се може рећи да је Европа (као синоним цивилизованости, просвећености, напредности, као колијевка природног права) сахрањена, као дисолутан леш, на Косову и Метохији, о чему је одлуку сама донијела. Каснији терористички чинови у европским метрополама посљедица су одсуства слуха и разумијевања за проблеме са којима су се, претходно, Срби суочили на спаљеном и распетом Косову и Метохији.

Данас, седамнаест година послије, српски народ може на „Мартовски погром“ да гледа као на догађај у којем је девастирано више десетина српских православних манастира (неколико оних које ћемо пронаћи на листи свјетске културне баштине), гробаља, села, у егзодусу протјерано на десетине хиљада Срба цивила, а посебно се тотално „етничко чишћење“ догодило у Приштини, Призрену, Пећи, Ђаковици… И све набројано десило се под будним оком међународне заједнице, која на варварство није одговорила правом и правдом, већ критиком протјераних Срба и забраном српским легалним институцијама да штите свој народ, територију и државу. У чему се, још, може огледати правни и политички, ријечју – цивилизацијски, бесмисао?

Извор: Независне

А смисао се, донекле, може наћи и пројектовати у жртви, коју је народ поднио на тој за Србе важној земљи, на земљи на којој су корјени наше националне културе и духовности. Жртва ће, временом, на смислу добијати само уколико схватимо да ћутање о њој није добра опција, јер право на неговорење и на ћутање од страдалих нисмо добили. И вјерујмо да је важно да се и о том, ко зна којем по реду, страдању српског народа, мора формирати и имати јасна слика, нескривених детаља, морамо имати конкретна знања како бисмо докучили значења свих одлика које су инхерентне варварству које је с краја 20. и посебно почетком 21. вијека демонстрирано на Косову и Метохији, у срцу старог континента. „Мартовски погром“ је још једна страница и оријентациона повијесна кота у историји Балкана и Европе, али и у историји међународног јавног права. Смисао српских жртава је у откривању бесмисла небрањених и незаштићених међународних правних аката. А има ли смисла међународно јавно право, ако је „Мартовски погром“, као злочин без казне, његова посљедица?

И док се свјетске силе боре за сваки педаљ своје државне територије, и док исказују нескривене намјере да је шире, посебно се позивајући на право формирано кроз стољећа њихове националне прошлости, на Балкану се догађа то да се политички руководиоци српских националних држава размећу својим практичко-политичким умијећем, које своде на одрицање од свега за чиме други посегне. Народ чијим перманентним тежњама ка слободи се увијек свијет дивио и због тога исказивао поштовање, данас се опредјељује за политичку и идејно-националну апатију. Та сазнања су тежа ако се подсјетимо наших великих страдања, а „Мартовски погром“ од 2004. године је једно од њих.

Ако не цијенимо слободу коју смо од предака наслиједили, какву захвалност очекујемо од потомака за ропство којем их предајемо?Categories: Противу заборава

Tags: , , ,

2 replies

 1. Meni nisu vazni ni evropski ni americki faktori. Najveci zlocin nije sto su oni cutali, nego sto su cutali razni D.Cosici i ini od 1945. i jos se posle kao cude sto su stranci ravnodusni. Pa eto zato, zato sto se srpaka krv nemilice prosipala po celoj krvavoj jugoslaviji ne samo na Kosmetu. I sve dok cutimo to ce se i dalje desavati.

 2. АМЕРИКА У РАТУ ПРОТИВ СРБА

  У овом контексту вредно је указати да и ми Срби неминовно улазимо у свеопшти план остварења једне светске хегемоније под свемоћним окриљем безбожних Сједињених Америчких Држава и њихових сателита, зато ћемо почети временски из далека, јер и план у чији оквир смо ушли датира још из XIX столећа према значајној и инструктивној књизи Пјера Вириона, коју је објавио под насловом “Bientot un gouvernement mondial? – Une super et contre-eglise”. Тај план је најавио 1872. године амерички председник Ulysses-a S. Grant, кад је по други пут изабран за председника САД. Претседник Грант је дословно рекао:

  „Цивилозовани свет тежи ка републиканизму, ка народној владавини преко његових представника и наша велика република судбином је одређена, да служи као водич свим осталима… Наш творац спрема свет, да постане у одговарајућем моменту једна велика нација, која ће говорити само једним језиком и којој војска и флота више неће требати“ – “Le monde civilize, disait Grant, tend vers le republicanisme, vers le gouvernement du people par ses representants et notre grande Republique est destine a server de guide a toutes les autres… Notre Createur prepare le monde a devenir en temps opportun une grande nation qui ne parlera qu’une langue et ou les armees et les flottes ne seront plus necessaries” (Види: Pierre Virion, Bientot un gouvernement mondial? – Une super et contre-eglise, Paris. France, 1967, стр.. 27).

  На стр. 28 Вирион истиче: „То је унапред потврђени амерички лидершип у остварењу овог програма, чију су непрецизност и говорничко месијанство маскирали у једну окултну дуктатуру“.

  Одмах затим, на истој страни, Вирион се пита: „Одакле је долазила Грантова сигурност? Још у оно време?“, да би наставио:

  – „Не само због преноса у Њујорк исте те 1872 године седишта Генералног Савета Интернационале Карла Маркса, која ће имати познати нам развој;
  – не само због устоличавања у Сједињеним Америчким Државама неколико година пре тога и због вртоглавог успона банкарске групе ‘Јакоб Шиф, Кун и Лоеб’, која ће финансирати револуцију 1917. године;
  – не само због устоличења у Њујорку од 1867 године Мазинијевог ‘Универзалног Демократског Савеза’, успркос важности његове непосредне улоге у револуционарним покретима све до Пољске и Русије, посредством Бакуњинове мреже;
  – И не само због оснивања у Њујорку 1843. године чувеног тајног искључиво јеврејског друштва Б’наи Брит.

  Ова Грантова сигурност, а касније и Варбургова, имала је свакако своју основу у тој концентрацији, али исто и у еволуцији тајних друштва, но она је почивала пре свега на апарату Високе Универзалне Масонерије, који је створен под именом ‘Паладизма’, основаног у истим тим Сједињеним Америчким Државама, од стране двојице истакнутих масона Алберта Пајка и Ђузепа Мазинија“.

  На стр. 29/30 Пјер Вирион тврди, „да је тако Мазини нашао подршку у Сједињеним Америчким Државама, да заједно са Пајкеом предузме остварење централизације међународне масонске активности, претварајући је у једну синхронизовану акцију са циљем остварења једне светске владавине, која ће бити видљива у интернационалним јавним установама, али њена висока владајућа хијераехија ставља у први план еконмију, желећи тако да оствари јединство света на метеријалистичкој бази, чиме ставља, непремостив јаз између Христа, његове цркве и саме себе…“

  Такође, тај план је резимиран на стр. 255 Вирионовог дела у реченици, коју је изговорио James P. Warbоurg пред америчким Сенатом 1950. године:

  „Без обзира на то, да ли то неко хоће или неће, ми ћемо имати светску владу! Једино питање које се поставља јесте: да ли ће та влада бити успостављена на основу прихватања или пак победом“ – “QU’ON LE VEUILLE OU NON, NOUS AURONS UN GOUVERNEMENT MONDIAL, LA SEULE QUESTION QUI SE POSE EST DE SAVOIR SI CE GOUVERNEMENT MONDIAL SERA ETABLI PAR CONSENTEMENT OU PAR CONQUETE.” (Види: Pierre Virion, Bientot un gouvernement mondial? – Une super et contre-eglise, Paris. France, 1967, стр.. 255).

  Ова Варбургова сигурност, имала је свакако своју основу у концентрацији и у еволуцији тајних и јавних интернационалних структура и подземних покрета сваке врсте, преко којих су организовали, контролисали, усмеравали, тренирали, помагали, наоружавали и потпаљивали хрватске, муслиманске и шиптарске терористе-екстремисте у неблагодарној Југославији, да остваре антисрпске западно-еврпске и америчке империјалистичке циљеве у оквиру завојевачке стратегије НАТО пакта, која се састојала у удруженом злочиначком подухвату и чишћењу српског вековног етничког простора у англо-америчким и ватиканско-коминтерновским творевинама републици Хрватској, Босни и Херцеговини и Косову и Метохији.

  Није дакле изненађујуће, што безбожни естаблишмент Сједињених Америчких Држава, који личи на Хитлеров злогласни Рајх, да намерава преко агресивног НАТО пакта, да једном слепом и претећом моћи присили човечанство да се подвргне под јарам светској влади „пристанком или победом“, како то рече сенатор Варбург, која би била под хегемонијом америчких империјалиста-тријалиста, тзв. “великих изабраника“, “великих кадрова“, “великих финансијера“ и њихових међународних мултикорпорација са седиштем у Њујорку, који доносе драматичне одлуке у америчкој спољној политици
  против традиционалних савезника Сједињених Америчких Држава у корист
  терористичких покрета на Балкану и свету – “These CFR/TC members head State Department bureaus where dramatic shifts in American foreign policy to work against allies of the United States and in favor of revolutionary forces…” (Види: Editorial Staff, Say No! To the New World order CFR/TC, Metairie, LA., U.S.A, 1985).

  Пре него што пређемо на завршни део овог краћег увода, неможемо а да се не осврнемо на чињеницу, да је почетком деведесетих година прошлог века војвода Момчило Р. Ђујић похвално говорио извесним монархистима у Калифорнији за Слободана Милошевића: „Браћо, оно што данас ради Слободан Милошевић, то би ми радили…“. Међутим, Ђујић је касније променио мишљење, јер је очекивао од Милошевића да заштити прекодринске Србе.

  Имајући у виду, да су пресудну улогу у грађанском рату на подручју неблагодарне буржоаско-коминтерновске Југославије имали западно-европски и амерички империјалисти-тријалисти и комунисти, Брозови буржоаски најамници.Такође, имајући на уму, да је бозбожни естаблишмент Сједињених Америчких Држава, као повампирени Хитлеров Рајх на челу са Џорџом Бушом и Билом Клинтоном, имао водећу улогу. То је истакао и М(омчило) Ђ(ујић) у једном чланку којег је објавио под насловом „АМЕРИКА У РАТУ ПРОТИВ СРБА“. Ђујићев чланак је објављен под иницијалима М. Ђ., према једном обавештењу. Није чудо што га није смео да потпише својим именом и презименом. Знао је да му амерички Стејт департмент ради о глави. Американци су хтели деведесетих година прошлог века да га изруче њиховом буржоаском најамнику Фрањи Туђману, који је тражио његово изручење да му суди, али је то смрт спречила. Ђујић је преминуо пре изручења. Не упуштајући се више ни у какве друге коментаре, цитирали бисмо Ђујићев чланак који дословно гласи…

  АМЕРИКА У РАТУ ПРОТИВ СРБА

  Има ратова које непријатељ најави и зарати, али их има који нијесу најављени, а теку убојито и наносе тешке жртве у људству и материјалу. Хитлер је ударио на Југославију због Срба не објављујући рат. Зна се колико је жртава нанио, али се и то зна како је завршио и рат изгубио. Сада већ и Америка ратује против Срба, иако тај рат није објављен. Она у свему предњачи у борби против Срба у Босни, Херцеговини и Српској Крајини. Управо она је руководећа сила у том рату иако њена војска тамо не учествује ни као „заштита“ народу који страда. Она је за то нашла два сигурна савезника, – Њемце и Ватикан. Они други учесници – то су само помоћне силе са којима Америка мућка и спроводи своју политику жртвама и крвљу тих успутних савезника, као што су Енглези, Французи и упетљани у борбу са којом, углавном, руководи Америка коју користе Њемци и Ватикан – да постигну своје вјековне циљеве: Њемци да продру на Исток преко српских земаља, а папа да уништава Православље код Срба па онда и у свим земљама Православља. Зато је спремио десетине хиљада мисионара – црне војске Ватикана, која је вјековима надирала у земље Православља и ширила папину власт огњем и мачем као и у прошлом рату – па и у наше дане. Свему томе томе кумује Америка да би се улагивала муслиманима из чијих земаља увози гориво и у настојању да у свијету, као велика сила, заведе „нови поредак“ да би завладала свијетом разбијајући постојеће велике нације и државе и измишљајући нове „нације“ као што су „македонска нација“ и нације муслимана у Босни гдје Америка настоји да – на просторима српских земаља, успостави муслиманску државу коју би брзо „признали“ и Америка и њени сапутници Њемци и Ватикан.

  Да прегази Србе на Балкану, Америка спрема шире и замашније планове и
  припрема војске које би требале да те планове остваре. Зна се да Америка даноноћно убрзано наоружава муслимане у Босни и Херцеговини а Њемци Хрвате. Тамо су они послали и своје стручњаке, тобоже „пензионере“ који тренирају војске Хрвата и муслимана. Тамо су њихови стручњаци који праве планове за војне акције и са тим акцијама руководе. Све се то зна. Али, мало се зна шта Америка ради у Албанији и Македонији. У Албанији Америка располаже цијелом обалом мора те земље. Она је организовала велике војне базе у којима тренира Албанце за удар на Косово и Метохију. Тако су већ трениране и организоване албанске војне јединице мањег састава за брзу, муњевиту акцију и наоружане најмодернијим америчким оружјем. Тамо се врше војни манерви широких размјера под руководством америчких специјалиста. Америчке новине у Калифорнији – The Diego Sun – 19. Јула 1995. Објављује како су управо одржани велики манерви албанске војске и Американаца на просторима између мора и Тиране и да су ти манерви трајали осам дана. Сличне планове успоставе база за тренирање војске у Македонији припрема Америка са истим циљем унакрсног удара на Србе Косова и Метохије.

  Тако ради Америка. Али, није то она Америка слободарска, како је замишљају други народи. То је Америка која је сишла са пута слободе и лута у зачареном кругу изгубљена у мрачним плановима Њемаца и Ватикана. Надајмо се да ће се да врати на свој пут на којем је имала признање и поштовање као Матица слободе и демократије међу народима свијета. Неће тада бити ни објављеног, ни необјављеног рата Србима који ће херојском борбом обновити своју српску државу на Балкану. И стати достојно у ред културних, слободних и напредних народа свијета. Са тим увјерењем ми мјеримо и пратимо садашње догађаје и то наше увјерење уткано је у Божје законе истине, правде и слободе (Види: М. Ђ., Америка у рату против Срба, “Србија“ – “SERBIA”, Vinonа, Ont., Canada, Август, 1995).

  Напомене:

  Иван Јаковљевић, Амерички конгрес -Двострука издаја: У рату и миру, „Глас Срба“, број 71, децембар 1987, Indianapolis, In., USA; Congressional record, Vol. 134, No. 99, Washington, Thursday, June 30, 1988 – Proceedings and debates of the 100th Congress, Second Session, Washington D.C., June 30, 1988; Congressional record, Vol. 134, No. 144, Washington, Wednesday, October 12, 1988 – Proceedings and debates of the 100th Congress, Second Session, Washington D.C., October 12, 1988;
  Editorial Staff, NATO SUCCEEDS IN DEFEATING —
  DESTROYING — THE FIRST SOVEREIGN NATION IN ITS 50-YEAR HISTORY! Knowledgeable Americans would have been livid had the United Nations attacked Serbia, because they would have realized that it might be Serbia today, but the United States tomorrow being attacked. What most people do not realize is that NATO IS the United Nations! We look at founding NATO documents for the startling truth. http://www.cuttingedge.org/…
  AMERICAN TROOPS ACTING AS POLICE IN SERBIA, EXACTLY AS
  THE 1952 ILLUMINATI PLAN CALLED FOR! American troops are now on the ground in Kosovo and surrounding areas of Serbia, and are acting as a police force. This is precisely the role envisioned in the 1952 Illuminati Plan to police all
  areas of the world after the New World Order was established. Clinton is
  following the plans of the Conspiracy exactly! http://www.cuttingedge.org/…
  ILLUMINATI ACHIEVES ITS 1952 GOAL OF PUTTING AMERICAN GROUND TROOPS INTO YUGOSLAVIA THROUGH THIS WAR OVER KOSOVO In NEWS1270, we revealed the plan to place American troops in the Balkans, Yugoslavia, Romania, and Bulgaria. We demonstrated that this war was the ruse to achieve this goal. Apparently, this ‘peace agreement’ fulfills that goal; American troops are going to Serbia, and we are already in the other countries in that region. http://www.cuttingedge.org/…
  NATO CONTINUES TO INCH ITS WAY TOWARD THE 1952 GOAL OF ESTABLISHING AMERICAN TROOPS IN THE BALKANS AND YUGOSLAVIA The existence of this part of the plan proves timing of Antichrist is very close! As we pointed out in NEWS1270, the Illuminati decided to place American troops in six different areas of the world after the New World Order had been established, with one of those areas the Balkans and Yugoslavia. This „war“ is simply the ruse to get these troops in this region. Now, Clinton and other NATO leaders are gradually edging toward this goal, with one eye on American polls each step of the way. http://www.cuttingedge.org/…
  IN 1952, THE ILLUMINATI PLANNED TO STATION AMERICAN TROOPS IN THE BALKANS AND YUGOSLAVIA AFTER NEW WORLD ORDER WAS ESTABLISHED! President Clinton is simply following the Illuminati Plan as he maneuvers American troops into the former Yugoslavia! This information demonstrates that Clinton has to order troops into Serbia if he is to fulfill this part of the Plan. Conspiracy skeptics are also going to have to admit we have a Conspiracy afoot. http://www.cuttingedge.org/…
  Region 55 — Yugoslavia, Greece, Albania, Romania, and Bulgaria — the Balkans Region [NOTE: Serbia, Bosnia- Herzegovina, Croatia, and Macedonia were originally part of Yugoslavia; See CIA map of this Central Balkans Region, at http://www.odci.gov/cia/pub… You can also view the general map of Europe at http://www.odci.gov/cia/pub…%5D
  -http://www.cuttingedge.org/…
  The US-NATO War of Aggression against Yugoslavia – Global Research E-Book, March 2021, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, April 03, 2021, 2 March 2021
  Reagan’s NSDD 133 (1984) “Secret and Sensitive”
  There is evidence that the US administration in liason with its allies took the decision in the early 1980s to destabilise and dismantle Y ugoslavia. ( See Chapter I) The decision to destroy Yugoslavia as a country and carve it up into a number of small proxy states was taken by the Reagan adminstration in the early 1980s. A “Secret Sensitive” National Security Decision Directive (NSDD 133) entitled “US Policy towards Yugoslavia.” (Declassified) set the foreign
  policy framework for the destabilization of Yugoslavia’s model of market socialism and the establishment of a US sphere of influence in Southeastern Europe… https://www.globalresearch….
  DEVIL’S TRIANGLE: Mujahedin fanatics Clinton Administration Bosnian Islam fundamentalists
  http://www.srpska-mreza.com
  America pushes Bosnia into war! The war was completely avoidable and the European negotiators were able to settle the differences between the three ethnic groups of Bosnia… but America made certain that the war happens.
  1992: ISLAM’S LEGIONS FLOOD BOSNIA
  In front of Western cameras and reporters, quite openly, legions of Jihad
  warriors flood Bosnia seeking Christian blood. Serbian blood. Most of Western
  media keeps quiet.
  Bosnian Muslims form their own MARTYRDOM FORCES
  They follow „fatwa“ (Islamic order), issued by Islamic Religious
  Conference, explaining how to subdue infadels.
  „Green Berets“ – Bosnian Muslims Special Forces
  This official UN report specifies what kinds of atrocities they do. All Western
  papers have access to this report but almost all – at command from above – keep
  silent. Bosnian Islam Fundamentalists are (temporarily) helped by Croat Nazis.
  They would clash soon.
  But who is arming Muslims!?
  Supposedly – that is a secret. Islamic „humanitarian“ organisations
  are suspect. Later on it would be clear that they are only a tip of the
  iceberg. The Washington Post report from September 1996.
  — Americans torpedo every posibility of peace
  This analysis is to come. Americans always find a way so the war in Bosnia
  continues. They need time to do their covert operations aimed at helping Islam
  Fundamentalists in their fight against the Christian Serbs.
  Clinton approves turning Bosnia into Militant Islamic Base
  Too little – too late. This „Republican Committee“ analysis is up to
  the point but a few years too late (issued in January 1997). It gives all the
  basic facts needed but still cannot fathom the depth of Clinton’s
  treason. A MUST READ.
  Clinton almost wrecks NATO over his covert arming of Al Qaeda
  BBC presents its documentary „Allies and lies“ in June, 2001. The
  documentary talks about Clinton’s secret arming of Islam Fundamentalists in
  Bosnia.
  BBC documentary – Clinton lied to everyone
  Excerpts from the above mentioned BBC presents documentary „Allies and
  lies.“ A MUST READ. Not only allies but not even American general, the current
  commander of NATO was informed about Clinton’s covert actions to give arms
  (EVEN STINGERS!) to Muslim fundamentalists.
  Clinton in bed with Iranian mujahedeen
  What Clinton wrought is to enable Iran to establish a terrorist center in
  Europe. The Clinton administration carried out a colossal deception of its own
  public, the United Nations and its allies in order to achieve a goal that is contrary
  to the American interests.
  „The Pentagon’s role in a dirty war“
  „Now we have the full story of the secret alliance between the Pentagon
  and radical Islamist groups from the Middle East designed to assist the Bosnian
  Muslims – some of the same groups that the Pentagon is now fighting in ‘the war
  against terrorism’.“ says British The Guardian in April
  The text mentions Dutch inquiry into events in Srebrenica. The inquiry
  makes Dutch government resign!
  „How we trained al-Qa’eda!“ British The Spectator goes a step further (in its article of September 23, 2003) to show that Islam fundamentalists were not only armed. They were trained too.
  — We will bomb you until you sign – here!
  At the end NATO got to be Jihad aviation. During Dayton
  „negotiations“ the relentless bombing continues. To come…
  Post-Dayton American atrocities against the Serbs
  As „Pax Americana“ hits Bosnia it actually means: total disarming of
  Christian Serbs. The Serbs get hunted, like animals on the streets of their
  towns and villages in Bosnia. „Neutral“ NATO swat teams drag every
  Bosnian Serb of importance to the „neutral“ Hague tribunal. Some
  Serbs get shot dead – on the spot – some in front of their family; in front of
  their children. Other Serbs get murdered in the Hague dungeon. One of them is a
  doctor who survived WWII Jasenovac concentration camp. Americans ship tanks,
  howitzers to „democratic“ Muslim fundamentalists of Bosnia. The plain
  field is finally leveled – just as America promised to its ex-allies the Serbs.
  Analysis to come.
  — The harvest: BOJINKA!
  The gun-powder does not even settle in America-mutilated Bosnia when Islam
  funmdamentalists deside to express their specific gratitude to the American
  helpers. The mujahedin plan how to bomb America. They nickname their operation
  using Bosnian-Muslim term.
  Clinton opens a monument to Al Quaeda
  American government pays for the monument to be built in Srebrenica. Arab
  markings on the monument clearly show that the monument has nothing to do with
  Bosnia. (Muslims of Bosnia do not know that for them strange and foreign
  language). Clinton comes to pay respect to Al Quaeda and bows in front of the
  monument.
  http://www.srpska-mreza.com
  The Brooklyn Connection (2005) – IMDb
  https://www.imdb.com
  › title
  Directed by Klaartje Quirijns. With Richard Holbrooke. In Brooklyn, a 40-year-old
  Kosovo immigrant is building a guerrilla army.
  The Brooklyn Connection | POV | PBS
  http://archive.pov.org
  › thebrooklynconnection
  The Brooklyn
  Connection shows the terrifying ease with which a charming Brooklyn businessman
  raised $30 million during the Kosovo War, purchased …
  The Brooklyn Connection – Part 1 – YouTube
  https://www.youtube.com
  › watch
  Apr. 3, 2008 — THE BROOKLYN CONNECTION takes a gripping
  look at the world of „gun running“ through the story of Florin
  Krasniqi and the guerrilla army …
  Dr. Raju G.C. Thomas. Professor of Political Science at Marquette University.
  DEHUMANIZING A NATION
  The Balkan Conflict and International Reaction
  http://www.srpska-mreza.com
  Demonizacija Srba by Emil Vlajki – Goodreads
  https://www.goodreads.com
  › show
  Emil Vlajki. 2.67 • Rating details • 3 ratings • 0 reviews. Zapadni
  imperijalizam, njegovi zločini, sluge i laži. Demonizacija Srba dio je šireg svjetskog procesa …
  Jim Marrs, The Rise of the Fourth Reich in America – New World Order.
  https://www.bibliotecapleya
  Jonathan Eyal, „The War In Yugoslavia: Some Preliminary Lessons“, “RUSI Journal”, London, England, April 1995, стр. 29)

Оставите коментар