Александар Вучић: Вакцинисаћу се у четвртак или петак у Мерошини или Жагубици

Пошто сам рекао да ћу да будем са својим народом, ја ћу у четвртак или петак у Мерошину или Жагубицу и примићу баш кинеску вакцину, рекао председник Србије током боравка у Бахреину

Председник у посети Бахреину (Фото Танјуг/Инстаграм)

МАНАМА – Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће се вакцинисати у четвртак или петак у Мерошини или у Жагубици.

„Пошто сам рекао да ћу да будем са својим народом, ја ћу у четвртак или петак у Мерошину или Жагубицу и примићу баш кинеску вакцину”, рекао је Вучић за ТВ Пинк, преноси Танјуг.

Додао је да ће онда и он морати да извади антитела да би могао да докаже уколико жели да путује.

„До тада ја не могу да идем у Брисел. Немате појма колико ми је жао и тешко због тога, ужасно”, додао је Вучић коментаришући вест да би ЕУ могла да донесе одлуку да признаје само оне вакцине које су они одобрили, а да не признају кинеску.

Казао је да се тако ради о приступу по коме се „стављају заставе испред вакцина” и да неко прима вакцину на основу тога да ли му се застава нечије земље свиђа или не.

Говорећи о отварању фабрике која би у Србији производила кинеску вакцину, Вучић је на крају посете Бахреину, упитан шта ће нам две фабрике вакцина с обзиром да ће и Торлак производити руску, рекао да је то зато што су нам потребне.

„Ако бисмо могли и три фабрике да имамо. То је и те како значајно, јер тиме наша земља постаје сила у здравству, бићемо моћни и имаћемо велику снагу у региону и југоисточној Европи. Србија ће да има две фабрике вакцине, не само да ће моћи да бесплатно вакцинише своје грађане, већ ћемо имати и минималну зараду”, рекао је Вучић.

Поводом оптужби да прави хиперпродукцију скандала да би затрпао оптужницу за Јовањицу, Вучић је поновио да ће одговарати на полиграфу за све што желе да га питају о Јовањици, али да он и даље нема рачун ни у Швајцарској ни на Маурицијусу.

„Спреман сам на питања свих њих и партија да одговорим, да спреме 50 питања за Јовањицу, доведу полиграфисту, донесу машину, где год хоће, позваћу 30 телевизија”, казао је Вучић додајући да он неће доносити медицинску документацију као изговор.

Он је казао да се из посета Бахреину, и претходно Уједињеним Арапским Емиратима, враћа са изузетним резултатима за Србију и навео да Србија отвара нове прозоре и нове видике за себе.

Председник је нагласио да то потврђује тренд да независне и суверене земље почињу све више да сарађују у време мултиполарног света и траже начине да се повезују са другима и обезбеде добробит за своје грађане.

„Из посета УАЕ и Бахреина враћамо се са нечим од изузетног значаја, градићемо нову фабрику вакцине, место где ћемо моћи да правимо вакцине против короне, али и друге вакцине у будућности”, рекао је Вучић.

Он је додао да ће се припремити комплетна логистика, машине, апарати, али пре свега људу који ће моћи да раде, јер је циљ да се настави традиција „Торлака”, где ће се производити руска „спутњик В” вакцина, уз примедбу да су то две вакцине које су се показале одлично, без иједне нуспојаве, преноси Танјуг.

Камиље месо је одлично

Председник Александар Вучић изјавио је да је веома задовољан и посетом Бахреину, где је српска делегација дочекана фантастично, а пробао је, каже, и камиље месо, које је одлично.„Камиље месо је одлично, ја једем месо, нисам ни веган ни вегетаријанац, дивно је било све што смо пробали је било одлично”, казао је председник.

Пренео је да се у УАЕ и Бахреину много разговарало о сарадњи у пољопривреди, извозу наших пољопривредних производа, а посебно о преради и извозу полупроизвода и финалних производа из Србије, попут џемова, пекмеза, за шта су, додаје, потребне инвестиције.

„Разговарало се и о свим другим питањима, од нафте до грађевинске индустрије”, рекао је Вучић и додао да у наредних месец дана очекује у Београду принца Бахреина, затим и већу делегацију, у циљу припреме посете краља те земље, која би требало да уследи крајем лета или најкасније почетком јесени.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Можда хоће, ал’ 100% неће.

Оставите коментар