Ухапшен бивши заменик начелника СБПОК Горан Папић

Осумњичени се терети да је извршио кривично дело трговина утицајем

Фото: Пиксабеј

Папић је 15. априла 2020. године, користећи свој положај руководиоца у СБПОК-у, захтевао од тадашњег руководиоца Полицијске управе за Београд да се лицу које је сада у притвору, одмах врати блиндирано возило које је привремено одузето

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду, данас је ухапшен бивши заменик начелника Службе за борбу против организованог криминала Горан Папић.

Осумњичени се терети да је извршио кривично дело трговина утицајем, прецизирала је за Танјуг портпаролка тужилаштва Ивана Ракочевић.

Како се сумња, Папић је 15. априла 2020. године, користећи свој положај руководиоца у СБПОК-у, посредовао да се не изврши службена радња која би се морала извршити, односно захтевао од тадашњег руководиоца Полицијске управе за град Београд да се лицу које је сада у притвору, одмах врати блиндирано возило које је од њега тада привремено одузето.

Истога дана возило му је враћено, саопштио је МУП.

„По одобрењу заменика Вишег јавног тужилаштва у Београду, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и исти ће бити саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Београду”, додала је Ракочевићева.

Папић је ухапшен у сарадњи тужилаштва с полицијским службеницима МУП-а Србије.

Прети му казна затвора од једне до осам година.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading