Фирма „Тачно” регистровала шест Танјугових сервиса

Фирма „Тачно” крајем прошле године стекла право да за 628.000 евра у наредних десет година користи имовинска права новинске агенције Танјуг

Фото: Раде Крстинић

Истовремено када је Јавно предузеће „Новинска агенција Танјуг” избрисано из Агенције за привредне регистре (АПР), београдска фирма „Тачно”, која је крајем прошле године стекла право да користи имовинска права те агенције, регистровала је шест Танјугових сервиса, саопштило је данас Удружење новинара Србије (УНС) преноси Бета.

УНС наводи да је фирма „Тачно” регистровала Танјуг сервис вести, Танјуг сервис вести на енглеском, Танјуг фото сервис, Танјуг видео сервис, Танјуг лајвстрим и Биз сервис (Танјуг), а у Регистру медија их воде исти уредници који су до данас били уписани у угашеним сервисима Танјуга. Фирма „Тачно” је крајем прошле године стекла право да за 628.000 евра у наредних десет година користи имовинска права новинске агенције Танјуг.

Ова фирма је у власништву Радио-телевизије Панчево Радоице Милосављевића и фирме „Minacord media” чији су заступници Жељко Јоксимовић и Мања Грчић.

Новинска агенција Танјуг званично је угашена октобра 2015. године.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар