Горан Весић: Разумем Кона, али претерује када каже да ћемо пући “као звечка”

Здравствени систем није пукао када је било 8.000 заражених дневно, а нису постојале две ковид болнице, рекао заменик градоначелника Београда

Горан Весић (Фото: Танјуг/Тара Радовановић)

Заменик градоначелника Београда Горан Весић поручио је да је против нових епидемиолошких ограничења и оценио је да додатне рестрикције нису потребне и да је боље да “имамо људе у јавним просторима, где је могућа контрола, него да се окупљају по кућама”.

Коментаришући изјаву епидемиолога и члана Кризног штаба Предрага Кона да ће „здравствени систем пући као звечка“ уколико се не уведу далеко оштрије мере, Весић је за ТВ Прва оценио да Кон претерује, иако га разуме и поштује то што ради.

„Здравствени систем није пукао када је било 8.000 заражених дневно, а нису постојале две ковид болнице“, рекао је Весић.

Горан Весић: Ко предлаже скраћење радног времена требало би и радницима да обезбеди плате

Нагласио је да се став града Београда није променио уочи овонедељне седнице Кризног штаба.

„Против смо сваке рестрикције, за стриктно смо поштовање мера и нулту толеранцију када је реч о кршењу мера, али морамо да омогућимо да привреда ради“, рекао је Весић.

На опаску водитеља да је 68 одсто учесника њихове анкете рекло да би подржало строжије мере, па и затварање, Весић је одговорио да би истог тренутка када би таква одлука била донета „имали 68 одсто људи који су против, пошто не могу нигде да иду“.

Наслов и опрема: Стање ствари

(N1, 8. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Каква добричина. Е ако му је рекао…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading