Мило Ђукановић: Поравнати несклад броја свештеника СПЦ и војника

Ако неко мисли да може да нам шаље поруке да је у Црној Гори више свештеника Српске православне цркве него војника, само нас опомиње да тај несклад морамо да поравнамо, рекао председник Црне Горе

Мило Ђукановић (Фото: Саво Прелевић/Вијести)

Ако неко мисли да може да шаље поруке да је у Црној Гори више свештеника Српске православне цркве него војника, то само опомиње да ће тај несклад, ако то јесте тако, морати некако да се поравна, поручио је председник Црне Горе Мило Ђукановић поводом недавне изјаве протојереја Митрополије црногорско-приморске Велибора Џомића.

„Ако неко мисли да може да нам шаље поруке да је у Црној Гори више свештеника Српске православне цркве него војника, само нас опомиње да тај несклад морамо да поравнамо и да ћемо вероватно природно равнати тако да у Црној Гори неће бити места за оне који у њој нелегално бораве”, навео је Ђукановић за РТВ Никшић, преноси Танјуг.

Медији су недавно пренели да је Џомић у једној емисији казао да у Црној Гори постоји 650 „само црквених одбора”.

„Нека сваки одбор има најмање пет чланова, па то је преко 3.000 људи. То је више него што броји црногорска војска”, казао је тада Џомић.

Ђукановић је за РТВ Никшић поновио и критике на рачун Владе.

„Морамо веома јасно да упозоримо оне који позицију власти, колико год је обнашали, сматрају као шансу да уништавају црногорски идентитет, да им то не може поћи за руком, да то што раде остаје веома прецизно забележено и да ће за то сви који раде на томе одговарати”, рекао је Ђукановић.

Оценио је да је „нарастање екстремног национал-шовинизма” у Црној Гори све чешћа појава и додао да ће они који се супротстављају грађанској Црној Гори и руше национални идентитет морати да одговарају.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар