Мирсад Ђерлек: Пооштрити мере ако желимо да зауставимо ширење вируса

Државни секретар у Министарству здравља очекује да ће два милиона грађана Србије бити вакцинисано до јуна, „и тада се можемо надати мирнијем лету”

Мирсад Ђерлек (Фото: Танјуг/Сава Радовановић)

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек изјавио је да треба пооштрити епидемиолошке мере „ако желимо да зауставимо” ширење епидемије корона вируса.

„Мислим на све мере које би спречиле окупљање више од пет људи, јер је евидентно да се више не можемо ослонити на личну одговорности, поготово младих”, казао је Ђерлек за Радио-телевизију Србије (РТС).

Кризни штаб: Од суботе у 12 сати до понедељка у 6 ујутру радиће само продавнице хране, лекова и горива

Рекао је да се сваки дан анализира епидемиолошка ситуација и истакао да је убеђен у искуство и кредибилитет Кризног штаба да донесе „најбољу одлуку за Србију”.

Говорећи о вакцинацији против корона вируса, Ђерлек је навео да она протиче у најбољем реду. Додао је да се, ако се настави тим темпом, очекује да ће два милиона грађана Србије бити вакцинисано до јуна, „и тада се можемо надати мирнијем лету”.

Ана Брнабић: У Србији вакцинисано више од милион људи

Ђерлек је казао да се данас очекује долазак 500.000 доза вакцине произвођача „Синофарм”, а у понедељак и контигент вакцине „Фајзер”. Навео је да је могуће да у Србију током марта стигне и 300.000 доза вакцина преко система „Ковакс”, али је додао да би Србија била задовољна и са 100.000.

„Имунизација је једини начин да се победи ковид 19”, нагласио је он. Говорећи о епидемиолошкој ситуацији у Београду, Ђерлек је указао да је алармантна, да се број прегледа повећао за 50 одсто, као и број пријема у односу на број отпуста из болница, које су пуне.

Врањанац Слађан Антић тврди да је грешком примио различите вакцине

Ђерлек је навео да ће због „неодговорног понашања грађана” у ковид-систем бити враћен најмање један клинички центар у Србији, по одлуци министра здравља Златибора Лончара, преноси Бета.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Boze, oprosti onima koji znaju sta rade a misle da znaju….

    1
    1

Оставите коментар