Епископ умировљени Атанасије (Јевтић) у тешком здравственом стању

Епископ умировљени захумско-херцеговачки је и даље на болничком лечењу, а тренутно је у тешком општем стању, са упалом оба плућна крила 

Умировљени владика Атанасије (Фото: Митрополија црногорско-приморска)

Здравствено стање умировљеног епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија погоршало се током протекле недеље.

Епископ Атанасије је и даље на болничком лечењу, а тренутно је у тешком општем стању, са упалом оба плућна крила, уз неинвазивну респираторну подршку, саопштила је Епархија захумско-херцеговачка.

У саопштењу се напомиње да се особље болнице у Требињу непрестано стара о здравственом стању епископа Атанасија, као и о многобројним другим болесницима.

„Због тога им се Епархија захумско-херцеговачка и овим путем нарочито захваљује, као и свима онима који се интересују и моле за здравље његовог преосвештенства“, закључује се у саопштењу.

Умировљени епископ захумско-херцеговачки и приморски Атанасије примљен је на лечење у болницу у Требињу у другој половини фебруара, после тестирања на присуство корона вируса и испољавања извесних симптома те болести.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 2. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар