Доктор Радмило Јанковић: Затворити све на две-три недеље, уз исти темпо вакцинације

Морамо имати мере које ће ићи ка томе да немамо ниједног преминулог, поручује заменик директора нишког Клиничког центра

Радмило Јанковић (Фото: Н1)

Заменик директора нишког Клиничког центра Радмило Јанковић оценио је да је једини начин да се прекине зачарани круг и смањи раст броја новозаражених вирусом корона да све буде закључано две-три недеље уз наставак вакцинације истим темпом.

Он је рекао да не постоји „било какво економско оправдање, а нарочито то да услужне делатности могу допринети одржању неког економског нивоа за свакодневни губитак људских живота“.

„Морамо имати мере које ће ићи ка томе да немамо ниједног преминулог. Не можемо се никако задовољити тиме да имамо баланс живота и епидемије у коме знамо да ће свакодневно људи умирати“, навео је Јанковић за Курир.

Оценио је као неприхватљиво „понашање и испред Патријаршије и на Дунавском кеју, и конзервативаца и Европејаца“, наводећи да „не може једно непоштовање мера да буде оправдање за непоштовање с друге стране“.

Додао је да је „тужна истина“ да је вакцинисано мање од 50 одсто запослених у здравственим установама у Србији.

„Здравствени радници не могу имати избора ако раде у здравственим установама. Ако више не желе ту да раде, онда вакцина може бити ствар њиховог личног избора али јавно здравље не може“, казао је заменик директора нишког Клиничког центра.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 1. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. NE POSTOJI nijedno opravdanje za zatvaranje ljudi jer je to zlostavljanje ljudskih bica i zloupotreba SLOBODE.

    16
    3
  2. А је л’ могу здравствени радници да раде у неким другим установама наместо здравствених, полуписмени полуздравствени полусвете полузамениче полуклинике?!?! У пољопривредним, рецимо? Културним? Добро, ту може да ради др Карајлић? У установама шунда и кича? У реду, може др Иги, др филгуд, др петровић, др шешељ, др кисић, др тепавчевић… У затворским установама? Да, др слина, др мали, др кон, др терзић, др костић, др смрт… Но, оно веома мало честитих и поштених доктора и иних здравствених радника, где да ради, у којој установи, ако не жели вакцину? Ех, докторе малограђанске таштости и баналности, јефтини полунаучењаче, докторе просека и замениче глупости, радосна је свака установа коју ти заобиђеш…

    21
    3

Оставите коментар