Бил Гејтс: Нове претње човечанству – климатске промене и биотероризам

Након искорењивања вируса имаћемо све већи број умрлих због климатских промена, као и све више пандемија, тврди суоснивач Мајкрософта

Бил Гејтс (Фото: AP/Carolyn Kaster)

Амерички милијардер и филантроп Бил Гејтс, након бројних критика због предлога о формирању глобалног система за спречавање нових пандемијa, говорио је о главним претњама по човечанства након искорењивања вируса корона.

Суоснивач „Мајкрософта“ је у интервјуу за Јутјуб канал Веритасиум рекао да је реч о двема главним претњама – климатске промене и биотероризам.

„Једна су климатске промене. Сваке године имаћемо већи број умрлих него што смо имали у овој пандемији“, навео је Гејтс.

Према његовим наводима, постоји и друга претња о којој нико не жели да говори.

„Неко ко жели да нанесе штету могао би да направи вирус и то значи да је шанса да се њиме заразимо више него код природно изазване епидемије попут тренутне“, рекао је.

Милијардер је нагласио да ће у будућности бити више пандемија, јер људи ступају у интеракцију с другим врстама, а вируси прелазе баријеру врсте. Он је напоменуо да би људи требало да буду припремљенији и да никада више немамо број мртвих какав је сада.

Гејтс је недавно упозорио да свет није спреман за следећу пандемију, за коју је рекао да би могла бити десет пута гора од тренутне која је већ однела животе 2,2 милиона људи широм света и покренула огромну економску кризу.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 8. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Овај чита лекције унапред

Оставите коментар