Заговорница уласка Србије у НАТО Јелена Милић примила руску вакцину

Директорка Центра за евроатлантске студије наводи и да наше руководство заслужује да му укажемо поверење и безрезервну подршку да процени које је то компромисно решење око новог статуса Косова

Јелена Милић (Извор: Данас)

„Данас сам примила прву дозу руске вакцине спутњик В (Gam-COVID-Vac). Упућујем искрене честитке свим надлежним органима Републике Србије на одлично организованом процесу вакцинације, е-Управи од заказивања до регистрације зарад позива на ревакцинацију, и љубазним медицинским радницима и тимовима који обављају важне друге послове у овом процесу. Стратешка одлука наше државе да још пре пар година крене у процес дигитализације, показује управо сада током организације процеса вакцинације, колико је била значајна и добро реализована“, наводи се у писаној изјави Јелене Милић, која се преноси у саопштењу ЦЕАС-а.

„За спутњик вакцину сам се определила из више разлога. Угледни светски часописи објавили су да спутњикова вакцина има све квалитете као и друге вакцине у оптицају, али и предности које друге немају. Велика захвалност руским научницима. Искрено се надам да ће процес производње вакцине спутњик В ускоро почети и у Србији. Ипак кључни мотив избора вакцине спутњик В је да искажем поверење у релевантне институције РС, а пре свега Агенцију за лекове и медицинска средства која је одобрила њену употребу, као што је одобрила и употребу осталих вакцина против вируса ковид 19 који су на располагању нашим грађанима и да их охрабрим и позовем да се и сами вакцинишу. Та Агенција одобрила је и ММР вакцине које су кориштене против епидемије малих богиња пре пар година. Посебно наглашавамо да је опасно зарад личних циљева без основа дискредитовати релевантне локалне и међународне агенције и тела задужене за јавно здравље попут наше Агенције или Светске здравствене организације, кријући податке или ширећи теорије завере да су под нечијим посебним утицајем или притиском. Такве неодговорне акције могу имати несагледиве последице“, закључује Јелена Милић у опширној писаној изјави, а преноси ЦЕАС.

Она наводи и да наше „руководство заслужује да му укажемо поверење и безрезервну подршку да процени које је то компромисно решење око новог статуса Косова, које ће нам омогућити даље јачање економије, демократије, владавине права и наставка ЕУ интеграција“.

„Та подршка треба да буде изнад идеолошких и политичких разлика, усмерена на јачање заједничке државе Србије да би и убудуће могла спремно и хумано да се носи са новим изазовима и претњама, имајући кредибилне партнере на различитим местима, који јој, а и она њима могу у томе помоћи. Не заборавимо да су чешћи изазови и претње регионалног и глобалног, а не локалног карактера.

Тако је добро слушати и гледати да се о Србији, о свима нама, у позитивном тону говори интензивно ових дана широм света. Браво, Србијо!“, поручује Јелена Милић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Данас, 4. 2. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. „Данас сам примила прву дозу руске вакцине…………
    ++++
    Против беснила ? или………..

  2. Сада може руска вакцина, кад си прешла на Вучићев платни списак, а до пре пар година Путин је био Хитлер! Поставља се питање зашто јавни спикери увек морају да буду нечији плаћеници? Зар нема паметне и младе омладине? Докле ће се форсирати овај шљам, који, и кад су “патриоте”, највећи су издајице. Није ваљда сва српска омладина у напредњачком парламенту, па не стиже да дође на мале екране?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading