Зоран Заев: Пристајем да поскидамо табле на којима пише „бугарски фашистички окупатор“

Спреман сам да се, и поред критика у домаћој јавности, на спомен плочама на којима пише бугарски фашистичке окупатор измјени натпис, рекао премијер Северне Македоније

Зоран Заев (Фото: Огнен Теофиловски/Ројтерс)

Премијер Северне Македоније Зоран Заев изјавио је данас да је спреман да измени натпис на спомен плочама у земљи из Другог свјетског рата на којима пише „бугарски фашистички окупатор“ и да остане само „фашистички окупатор“, преноси Плусинфо.

„Спреман сам да се, и поред критика у домаћој јавности, на спомен плочама на којима пише бугарски фашистичке окупатор измјени натпис и да остане текст фашистички окупатор“, поручио је данас Заев из Битоља.

Бугарска порука Скопљу: Нећемо да будемо фашисти

Како је навео, у духу пријатељства треба бити пажљив и да као што су Пољска и Њемачка рјешили проблем или како су то урадили Њемачка и Француска, гледати кроз призму пријатељства.

Опрема: Стање ствари

(Све о српско/Искра, 20. 12. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Једном корисни идиот, увек корисни идиот. Није проблем што ће Заев на свим спомен плочама (из Другог светског рата) у Македонији да избаци реч ”бугарски”. Што би ми рекли: ”Сам пао, сам се убио!”. Али, много већи проблем је што ће неком наредном македонском шоњи од политичара да падне напамет да на тим истим плочама уместо придева ”бугарски” допише придев – ”српски”. То је много већи проблем! А, у последњих 15-20 година видели смо да ни македонски политичари нису ништа бољи од наших. За шаку долара спремни су да ураде све што им нареде НАТО/ЕУ-господари. А, нарочито су спремни да ураде све што ће да буде на српску штету.

Оставите коментар