Русија: Путин именовао Чубајса за свог специјалног изасланика

Дмитриј Песков рекао да Чубајс неће бити запослен у влади, с обзиром на то да неће бити члан администрације руског председника

Владимир Путин (Фото: Бета/АП)

Руски председник Владимир Путин именовао је бившег директора корпорације Руснано Анатолија Чубајса[1] за свог специјалног изасланика за односе са међународним организацијама у сврхе постизања циљева одрживог развоја, саопштено је из Кремља, преноси Танјуг.

Дмитриј Песков је за Тасс рекао да Чубајс неће бити запослен у влади, с обзиром на то да неће бити члан администрације руског председника.

Анатолиј Чубајс (Фото: Sputnik/Евгений Биятов)

Анатолиј Чубајс је био извршни директор корпорације Руснано од 2008. године.

Чланице УН су 2015. године усвојиле 2030 Агенду за одрживи развој, која поставља 15-годишњи план за постизање 17 циљева одрживог развоја.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 12. 2020)


[1] Прим. СС: Анатолиј Чубајс (Анатолий Борисович Чубайс), „отац приватизације у Русији“, која је названа „бандитском и криминалном“.Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

6 replies

 1. To je tako divno. Anatolij Cubajs, otac Jelcinove ekonomske reforme Rusije, tj. najvece pljacke u istoriji i dalje ima kljucne polozaje u drzavi… Sad ce nazalost nasibrusofili u tome da vide neku genijalnost Rusije….

  25
  5
 2. Ocekujem da se aktiviraju i Kudrin, Gajdar i ostali Jelzinovi. Sve je to „proveren kadar“.
  Svemudri ne zna sta radi. GOSPOD ce mu oprostiti. Za narod nisam siguran.

  19
  5
 3. Нисам познавалац прилика у Русији али именовати Чубајса, ЕЈ Чубајса, на било коју функцију и уопште доводити себе у било какву у везу са Чубајсом.. мислим.. Волео бих да чујем шта се овде дешава од некога ко је упућен.

  7
  2
 4. Каква инјекција вештачке интелигенције у РФ…
  Попут убризгавања Гордане Чомић у меки трбух Владе републике Србије, Тонија Блера у Прецедништво, млађаног Сороша у свеобухватне и обавезујуће споразуме, страних инвеститора у политичке партије и ЈУЛ/Г17+ у банкарство и (пољо)привреду.
  Као отпад од флотације руде литијума који се спира у реку коју ћемо наскоро, уместо „српска кичма“, почети да зовемо Рио Тинто.
  Нема везе, све ионако поцрни кад се слије до Дунава ако већ није било црно као легија.

  1
  1
 5. … како за неку годину, у просторијама Друштва руско-српског пријатељства у Москви, пита:

  „Има ли овде Руса?“

  Биће то занимљиви мемоари кад буду одштампани.

  2
  2
 6. Од Руса које пратим, чујем да се ради о својеврсном одавању почасти пред одлазак у пензију.
  1) Чубајсова нова улога се наводно састоји у бризи о „одрживом развоју“ што је безначајна позиција, и
  2) Овај чин демонстрира да прави владари Русије НЕ пропуштају да се побрину о ухлебљењу њихових старих, верних одрађивача послова.
  То је визура неких обичних Руса у Русији.

Оставите коментар