Предраг Кон: Одговараћу на сва питања по завршетку епидемије

Има, нажалост, политиканства и неких критика које одбацујем, оценио доктор Кон

Предраг Кон (Фото: Танјуг)

Члан Кризног штаба, епидемиолог Предраг Кон, одговорио је данас колегама из „Удружени против ковида” да личну одговорност носи непоколебљиво и да је спреман да на сва њихова питања одговори по завршетку борбе за очување живота људи, односно када се епидемија одјави.

„Поштоване колеге из ‘Удружени против ковида’, сва Ваша питања су корисна (чак и она малициозна) и сматрам да треба да наставите са критиком. Време за преиспитивање одговорности је пред нама. Свако добро вам желим”, написао је Кон на свом Фејсбук налогу.

Додао је да је ово што тренутно живимо историјска борба за чување живота становништва Србије и навео да су многи од чланова те иницијативе такође у тој борби и да их због тога са поштовањем слуша.

„Има, нажалост, политиканства и неких критика које одбацујем”, написао је Кон.

Поручио им је да и они носе огромну одговорност у овом тренутку и изразио наду да су и они у потпуности тога свесни, да ће је прихватити и носити када дође време преиспитивања, преноси Танјуг.

Недавно је група медицинских радника окупљена под називом „Удружени против ковида” упутила отворено писмо епидемиолог Кону, као најутицајнијем и у јавности најприсутнијем члану медицинског дела Кризног штаба, у којем су тражили одговоре на 50 питања.

Нека од тих питања су да ли се икада јавно оградио од несувислих и контрадикторних изјава политичара и чланова Кризног штаба којима је јавност месецима затрпавана, да ли сматра да је због одлуке „што више тестирања” у марту одговоран због оскудице тестова, да ли одобрава праксу премештања својих колега који су у првом таласу тражили заштитну опрему…

Опрема: Стање ствари

(Политика, 2. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. Da odgovara pred sudom ….pa i tad ko ce da mu veruje posle tolikih lazi i pretnji i zastrasivanja ljudi

  2. Господин је још крајем Маја требало да оде у пензију,како може човек у тим годинама да одлучује о судбини целокупног народа,нормално је да не може у моје име и зато нећу да се боцкам.

  3. Јако бих волео да се и др. Кисић огласи бар по неком питању, али онако право – пред камерама.

    Кад је кабинетске обавезе буду пресалдумиле неће имати кад ни по маску да оде а њен глас већ ми недостаје.

    Највише би волео да чујем како изговара реч „инаугурација“, макар да нам каже дал’ ће бити за Јовањдан или не. Чисто да знам кад да одем да се тестирам.
    Па и на пусту корону, ако треба.

Оставите коментар