Џо Бајден: Вакцинисаћу се јавно кад Ентони Фаучи каже да је сигурно

Замолићу грађане да 100 дана носе маске. Не заувек, 100 дана, рекао Џозеф Бајден

Џо Бајден (Фото: Бета-АП)

Изабрани председник САД Џо Бајден рекао је да је позвао водећег америчког инфектолога Ентонија Фаучија да настави да обавља свој посао и буде главни медицински саветник у тиму нове администрације за борбу против ковид-19.

„Питао сам га да остане на истој функцији какву је обављао за последњих неколико председника и питао сам га да буде мој главни медицински саветник, као и део тима за борбу против ковида”, рекао је Бајден, који с новом администрацијом ступа на дужност 20. јануара, преноси Танјуг.

Он је рекао и да ће примити вакцину кад Фаучи буде рекао да је она сигурна и додао да ће се вакцинисати јавно, преноси Ројтерс.

„Важно је објаснити америчким грађанима да је сигурна”, рекао је будући председник САД.

Навео је да ће када ступи на дужност издати уредбу о обавезном ношењу маски у савезним службама и јавном превозу између држава, као што су авиони и аутобуси.

„Замолићу грађане да 100 дана носе маске. Не заувек, 100 дана”, рекао је Бајден.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

1 reply

 1. Пре неки дан је рекао да ће задржати директора ФБИ којег је поставио Трамп ако га овај не отпусти пре истека мандата.
  (https://www.zerohedge.com/political/wray-stays-biden-plans-keep-fbi-director-installed-under-trump)

  Јуче се малкице и одао током интевјуа ЦНН-у.
  Питали су га како ће се поставити ако дође до несугласица са (ако буде биће) потпредседницом Камалом Харис а он је испалио једну од својих најбизарнијих пошалица:

  „Као што сам и Бараку рекао, ако дође до фундаменталног неслагање по питању моралних принципа, рећи ћу да сам болестан и да морам да дам оставку.“
  (https://www.zerohedge.com/political/bizarre-interview-biden-jokes-he-would-fake-illness-and-resign-over-disagreement)

Оставите коментар