Зорана Михајловић упутила прву званичну честитку Бајдену из Србије

Уз честитку Бајдену, потпредседница Владе Србије истакла да је „САД добила и потпредседницу. Јер, победа је женског рода!“

Зорана Михајловић, Џо Бајден (Фото: Танјуг/Бета/АП)

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић честитала је вечерас демократском кандидату Џозефу Бајдену победу на председничким изборима у САД.

Она је на свом Инстаграму објавила фотографију Бајдена и будуће потпредседнице САД Камале Херис, уз поруку у којој се наводи:

„Сједињене Америчке Државе добиле су председника демократу – Џоа Бајдена. И као што је велики Махатма Ганди говорио: Дух демократије не може се наметнути споља. Он мора израсти из унутрашњости народа. Али САД је добила и потпредседницу. Јер, победа је женског рода! Важно је да у годинама које посвећујемо борби за родну равноправност још једна жена освоји значајну политичку позицију”.

View this post on Instagram

Sjedinjene Američke Države dobile su predsednika demokratu – Džo Bajdena. I kao što je veliki Mahatma Gandi govorio: Duh demokratije ne može se nametnuti spolja. On mora izrasti iz unutrašnjosti naroda. Ali #SAD🇺🇸 je dobila i potpredsednicu. Jer, pobeda je ženskog roda! 👏🏻 Važno je da u godinama koje posvećujemo borbi za rodnu ravnopravnost još jedna žena osvoji značajnu političku poziciju. Verujem da će Kamala Haris, kao prva potpredsednica u istoriji #SAD, vođena demokratskim principima, doprineti boljem položaju žena. Jer, to je #demokratija – ravnopravno društvo u kojem građanke i građani imaju jednake mogućnosti da ostvare ono što žele! #zoranamihajlovic #uselection #presidentialelection

A post shared by Prof. dr Zorana Mihajlović (@zorana_dpm) on

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар