Драгослав Пакић: Од сада пишем под именом С. Антонића

Очигледно да Слободан Антонић има могућност перманентног вршења притиска на медије. Користи свој положај, ауторитет и страховладу у сфери интелектуалног деловања

Драгослав Пакић (Фото: Јутјуб/Снимак екрана)

Ја објавим чланак под сопственим именом и презименом и ником ништа. А кад Слободан Антонић уради то исто сви могући и немогући, нарочито немогући електронски медији, пренесу текст уз сијасет углавном позитивних коментара.

И сад се ја питам, питам и одговорне за слободу јавне мисли, где су ту правда, једнакост и непристрасан приступ објективном и професионалном информисању. Где се загубило право на другачије мишљење иако ја, искрен да будем, не мислим ништа другачије од господина Антонића. Чак ништа и не мислим.

Додуше, ипак, исто као и С. А. мислим о Чомићки из Чумићевог сокачета, неком тамо Балавцу из времена бившег, или оном Мрсиновићу.

Слободан Антонић: О компрадорским грабљивцима

А ево и зашто:

После немилосрдне и рушилачке агресије на нашу земљу од стране Милосрдног анђела, који је у то време, а изгледа да такво расположење ни данас није променио, био у некој завади са нашим Белим анђелом и то искључиво из чисте љубоморе јер је наш анђео лепши, млађи, продуховљенији и бељи – дотични мистер Мрсиновић је на сва уста поздрављао почетак обнове наше земље која се, као део плодотворног улагања у културу, састојала у изградњи школских клозета. Плодове оправданог улагања у културну инфраструктуру школског типа могли смо да осетимо, омиришемо и у њима уживамо кроз многобројне награде у култури које мислећи жири додељују истомишљеницима уз истовремено образложење да се награда додељује за несебична прегнућа у борби за право на другачије мишљење. Срећа је да у наведеним објектима, за овако награђене културне творевине (корен речи је твор), постоји и канапче на водокотлићу.

За такву врсту улагања у домену друштвених делатности није било потребе јер смо за те сврхе на располагању имали скупштину где се и наведени Мрсиновић веома успешно празнио.

Али, да се вратимо Слободану Антонићу.

Он је Слободан који уме да пева као што ми сужњи певамо о њему.

Очигледно је, међутим, да он има могућност перманентног вршења притиска на медије. Користи свој положај, ауторитет и страховладу у сфери интелектуалног деловања.

Ради исправљања оволико очигледне неправде, захтевам дебату на јавној трибини јавног сервиса са националном фреквенцијом уз посредовање представника Европске уније. Ту посебно рачунам на свесрдну, искрену и објективну помоћ Тање Фајон која би, држећи се обичајног права, сасвим сигурно, објективно навијала за мене.

Тања Фајон (Фото: Сајт Тање Фајон/Инсајдер)

Тања није посредовала у дебати Трамп-Бајден јер је Бајден такву могућност сасекао у самом корену тврдећи да би дебата добила обележје судара две Словенке.

Трамп је такође био против судара две Словенке јер из таквих окршаја, бар према досадашњим искуствима, највише и најчешће страдају Срби а Трамп најозбиљније рачуна управо на њихове гласове.

Бајден је нагласио да му је довољна и Биљана Србљановић која о Србима мисли још горе од њега самог.

Оба кандидата су се сложила да је потпуно разумљиво да се Руси мешају у америчке председничке изборе и да амбасада Руске Федерације са пуним правом може да изда наређење да се у овалном кабинету Беле куће, без обзира ко би на изборима победио, не би смео наћи ни један Србин. Са тим би се, уверени су, сложила и наведена Тања, а Биљану да и не помињемо. Поменуло се не повратило се, рекоше. Нека Биљана настави да платно бели. Биће јој потребно много воде и белила да сапере све написане и изречене гадости.

Немилосрдна и беспоштедна борба два кандидата учиниће да ће Американцима најзад доћи из централе у главу да би најбоље било да у Америци победи – Мило Ђукановић.

По нашим медијима Трамп и Бајден се и не боре за председнички трон, него за освајање српских и албанских гласова, па com.кече, com.опанци.

Војислав Тодоровић: Без Доналда ријалити краља – ни Србија не може да ваља

 

Закључак је да би, по мом најскромнијем мишљењу, најпоштеније било да се, као корона вирус, настави са масовним читањем прилога Слободана Антонића јер би га то приморало на самоизолацију.Categories: Сатиристика

Tags: , , , , ,

3 replies

 1. Духовито 🙂 Да нисте споменули Антонића ни сад не бих прочитала шта сте написали 🙂

  47
 2. @Ljiljana 🙂
  Ја сам прочитала само пасусе гдје се спомиње Антонић.

  22
 3. Ju, Pakicu, kako se usudjujete da dirate ****** ****** Antonica. Sta ono rece za SPC : “ jeste da ima u crkvi negativnosti ali demoni se uvek skupljaju tamo gde je duhovnost najaca“. Pa takvu blagoglagoljivost nije imao ni Vladeta Jerotic, ****** ******

  2
  19

Оставите коментар