Миодраг Дака Давидовић: Митрополит Амфилохије оставио аманет народу и мандатару

Добротвор Српске православне цркве Дака Давидовић изјавио да је митрополит Амфилохије оставио опроштајно писмо, које ће благовремено отворити мандатар Здравко Кривокапић

Миодраг Дака Давидовић (Фото: Спутњик/Дејан Симић)

Добротвор Српске православне цркве, Никшићанин Миодраг Дака Давидовић, изјавио је да је владика Амфилохије оставио опроштајно писмо, које ће, како је казао, благовремено отворити мандатар за састав нове владе Здравко Кривокапић.

Писмо је, према речима Давидовића, намењено народу и мандатару, пренео је Танјуг.

„Последњих дана је најмање 10 пута рекао да ће за Светог Луку бити на Цетињу поред одра Светог Петра Цетињског. Ми му нисмо разумели поруку. У пар наврата је рекао – доћи ћу жив или мртав. То је свима нама требало да буде опомена, али смо били убеђени да је прошло најгоре“, рекао је Давидовић, пренео је подгорички портал ИН4С.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Фото: З. Шапоњић)

Истакао је и да је митрополит оставио неколико аманета – писаних и усмених.

„О томе можемо сведочити отац Јустин и ја. Замолио сам га да нам то напише иако је био у великом грчу и болу. Он је успео да остави то писмо верном народу и посебно мандатару Кривокапићу“, рекао је Давидовић, кога је митрополит Амфилохије Одликовао орденом Светог краља Милутина поводом обнове манастира Острог.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 31. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар