Калифорнија жели да људи у ресторанима носе маску чак и за време оброка

Како пише „Њујорк тајмс”, та је препорука у супротности с препорукама Светске здравствене организације према којима би маску требало што ређе додиривати

Фото: Deposit photos/Minervastock

Калифорнија је својим становницима издала упутства да заштитне маске због пандемије корона вируса у ресторанима носе чак и док једу. Маску би, према упутствима које су стигле из канцеларије тамошњег гувернера, требали да скину само како би храну унели у уста, а док жваћу, односно између залогаја, мора бити на лицу.

Како пише „Њујорк тајмс”, та је препорука у супротности с препорукама Светске здравствене организације према којима би маску требало што ређе додиривати.

Меру је на службеном „Твитеру” најавила канцеларија калифорнијског гувернера Гавина Њусома, преноси „Јутарњи”.

Попут већине америчких савезних држава и Калифорнија захтева ношење маски на јавним местима. Многи градови и насеља ресторане су ограничили само на послуживање гостију на терасама, или их лимитирали на 25 одсто унутрашњег простора. У држави је до сада забележено више од 840 хиљада случајева заразе уз више од 16 хиљада преминулих.

„Њујорк тајмс” подсећа како су стручњаци супротних мишљења о томе да ли би маске требало носити у ресторанима. Расправу је повео водећи амерички епидемиолог др Ентони Фаучи који је у интервјуу открио да своју маску носи око врата док једе и пије, али је ставља на лице када чека конобара или у другим паузама током оброка.

Опрема: Стање ствари 

(Политика, 7. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар