Александар Вучић: Формирањем нове владе се бавим сваког дана, она мора бити јака

Формирање владе није питање поделе „феуда“ и пљачке ресурса, као што је код многих политичара био случај у прошлости, већ озбиљан и одговоран задатак, рекао Вучић

Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се формирањем нове владе бави сваки дан, јер она, истиче, мора бити довољно јака да одговори на све изазове, а очекује да ће бити формирана пре краја септембра.

„Формирање владе није питање поделе ‘феуда’ и пљачке ресурса, као што је код многих политичара био случај у прошлости, већ озбиљан и одговоран задатак”, рекао је Вучић новинарима.

Није, каже, важно када, већ каква ће бити нова влада, да може да одговори великим и тешким изазовима које је покренула пандемија вируса корона.

У овако тешким, сложеним и комплексним условима у свету, формирање владе је веома важно, да би, како истиче, могли новом и већом енергијом и снагом, али и оданошћу коју морамо да покажемо према сопственој земљи, могли да одговоримо на прави начин на изазове.

Уверен је да ће нова влада бити формирана пре краја септембра, што је, додаје, у складу са уставним роковима, преноси Бета.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 12. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар