Авдулах Хоти: У понедељак са Вучићем о међусобном признању

Премијер тзв. Косова наводи да неће бити посебних споразума о појединим питањима, већ само споразум о обостраном признању

Авдулах Хоти (Фото: Велдран Џемај/ЕПА-ЕФЕ)

Премијер Косова Авдулах Хоти најавио је да ће у понедељак на састанку са председником Србије Александром Вучићем у Бриселу разговарати о коначном споразуму о међусобном признавању и нормализацији односа Косова и Србије.

„На основу обавеза које смо преузели на самиту у Паризу 10. јула 2020. године, као и подршке коју смо добили од председника Макрона и канцеларке Меркел, у понедељак се у Бриселу састајемо са српском страном ради дијалога о коначном споразуму о међусобном признавању и нормализацији односа Косова и Србије“, написао је он на Фејсбуку.

Према Хотију, неће бити посебних споразума о појединим питањима, већ само споразум о обостраном признању.

„Договор се постиже само када је закључен уз узајамно признавање. Неће бити посредних, делимичних или креативних споразума који проблем неће решити заувек. Постојаће само коначни споразум о узајамном признавању, који је систематичан и укључује сва питања која се морају решити између две независне државе на основу конвенција, стандарда и међународне праксе регулисања односа између две независне државе“, написао је Хоти на Фејсбуку.

Опрема: Стање ствари

(Бета, 6. 9. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Како се зове омиљени Вучићев филм?
    За шаку долара.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading