Авдулах Хоти: У понедељак са Вучићем о међусобном признању

Премијер тзв. Косова наводи да неће бити посебних споразума о појединим питањима, већ само споразум о обостраном признању

Авдулах Хоти (Фото: Велдран Џемај/ЕПА-ЕФЕ)

Премијер Косова Авдулах Хоти најавио је да ће у понедељак на састанку са председником Србије Александром Вучићем у Бриселу разговарати о коначном споразуму о међусобном признавању и нормализацији односа Косова и Србије.

„На основу обавеза које смо преузели на самиту у Паризу 10. јула 2020. године, као и подршке коју смо добили од председника Макрона и канцеларке Меркел, у понедељак се у Бриселу састајемо са српском страном ради дијалога о коначном споразуму о међусобном признавању и нормализацији односа Косова и Србије“, написао је он на Фејсбуку.

Према Хотију, неће бити посебних споразума о појединим питањима, већ само споразум о обостраном признању.

„Договор се постиже само када је закључен уз узајамно признавање. Неће бити посредних, делимичних или креативних споразума који проблем неће решити заувек. Постојаће само коначни споразум о узајамном признавању, који је систематичан и укључује сва питања која се морају решити између две независне државе на основу конвенција, стандарда и међународне праксе регулисања односа између две независне државе“, написао је Хоти на Фејсбуку.

Опрема: Стање ствари

(Бета, 6. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Како се зове омиљени Вучићев филм?
    За шаку долара.

Оставите коментар