Александар Вучић: Сваке године сам издајник, за кога неким чудом највише гласају људи са КиМ

Не постоје рокови за постизање договора са Приштином. Прича о роковима сам се наслушао и глупо ми је да о томе и говорим, рекао председник Србије

Александар Вучић у Смедеревској Паланци (Извор: Сајт СНС-а)

Немам никакве најаве о наставку разговора Београда и Приштине, каже председник Србије Александар Вучић и наводи да не постоје ни рокови за постизање договора.

Он је рекао и да је и специјални изасланик САД Ричард Гренел демантовао причу о томе да је септембар рок за решење косовског проблема.

Вучић је навео да се прича о роковима наслушао и да му је глупо да о томе и говори.

„Ако буде било шта о било каквим разговорима бићете обавештени, ја једва чекам да то кажем. Нисам никада бежао од одговорности и увек ћу изаћи са истином пред народ и грађане“, рекао је Вучић.

Он је рекао да нема никакве најаве и да се ни о чему не разговара.

„Не знам ни са ким у Приштини да се разговара. Не знам ко тамо кога руши, ко је бивши, ко је будући, ко је на власти, ништа не разумем чудан неки систем“, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Он је подсетио да сада имамо разговоре и са ЕУ, под покровитељством Мирослава Лајчака, за кога Албанци кажу да са њим неће ни да разговарају.

„Ја те приче о септембрима, децембрима слушам већ осам година. Сваке године сам издајник, за кога неким чудом највише гласају људи са Косова и Метохије“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да Београд мора да буде одговоран и озбиљан и да чува мир и стабилност на КиМ.

„Други посао је да обезбедимо снабдевање у продавницама, наше здравствене установе, просветне институције, да плате стижу редовно свима, да урадимо све што можемо да то још поправимо и више улажемо у инфраструктуру у српским местима“, рекао је Вучић.

Он је рекао да се Београд труди да „гради“ пристојне односе са Приштином, пре свега због Срба који живе на Косову и Метохији, трговине, мира и стабилности, али да некада не може да разуме њихове поруке.

Вучић је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише најаве из Приштине о увођењу трговинских мера Србији од 15. јуна и оценио да је то нешто што има везе са њиховим унутрашњим политичким сукобима.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 27. 5. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

1 reply

  1. Није Вучић издајник сваке године. Он је издајник сваки дан, сваки секунд. Непрестано је издајник. А сваки дан се плаши иако је неустрашив. И треба тако. Не може се радити како он ради и не бринути о сутрашњици. Не боји се он Срба, који ће му доћи ****, него Амера којима је прод’о ****.

Оставите коментар