Ројтерс: Твитер угасио 8.558 налога у Србији због промоције владајуће странке и њеног руководства

Угашене и хиљаде налога повезаних са Египтом, Хондурасом, Индонезијом, Саудијском Арабијом

Извор: Ројтерс

Компанија „Твитер“ објавила је да је угасила хиљаде корисничких налога повезаних са Египтом, Хондурасом, Индонезијом, Саудијском Арабијом и Србијом, уз образложење да су кршење њених прописа и циљано обесмишљавање јавног дијалога разлог за гашење налога, преноси Ројтерс.

Британска агенција каже да је реч о налозима за које се сматра да промовишу званичне политичке ставове влада тих земаља или због објава извршених по налогу власти, преноси Танјуг.

У саопштењу компаније се наводи да је највише налога угашено у Србији, 8.558, јер су, како преноси Ројтерс, коришћени за промоцију владајуће странке и њеног руководства.

У Египту је угашен 2.541 налог, због покушаја да се појачано изложе критици Иран, Катар и Турска.

Компанија је угасила 3.104 налога у Хондурасу јер су служили искључиво за ретвитовање председничких објава.

Из сличног разлога угашено је 5.350 налога у Саудијској Арабији због уздизања краљевске породице и критика на рачун турских и катарски операција у Јемену.

Наслов и oпрема: Стање ствари

(Спутњик, 2. 4. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Замиљиво је да Спутњик и Политика нису у стању да преведу кратку агенцијску вест: реч „leader“ на оба места је преведена као „руководство“… Ако Твитер у званичној објави и Ројтерс у агенцијској вести помињу председника странке, који бедник од новинара треба бити да би се то претворило у руководство? Реторичко је питање, наравно…

Оставите коментар