Аналитичар Ким Мехмети: Рама због „мини Шенгена“ спреман да се одрекне и признања Косова

Како се ствари одвијају, уопште ме не би чудило ако би премијер Албаније једног дана зарад побољшања односа [са Србима] предложио укидање признања Косова, оценио је Ким Мехмети

Ким Мехмети (Фото: Википедија)

Са Косова и Метохије и даље стижу критике албанског премијера Едија Раме због подржавања идеје „мини Шенгена“.

Аналитичар Ким Мехмети чак оцијенио да је Рама, због „јачања албанско-српског братства“, спреман да се одрекне и признања независности Косова, као што су то учиниле и неке друге државе послије лобирања Београда.

Како наводи Инсајдери, Мехмети је оцијено да је пројекат „мини балканског Шенгена“ штетан за националне интересе Албанаца.

Према његовом мишљењу, таква политика не помаже Албанцима у Прешеву, Албанцима на Косову нити Албанцима у Македонији, преноси Косово онлајн.

Реагујући на изјаву Едија Раме, који је поставио питање – како да се укине граница Косова са Албанијом ако се Србија томе противи, Мехмети је рекао да се Србија свему противи, и независности Косова.

„Одустанимо и од независности Косова. Испунимо им жељу. Како се ствари одвијају, уопште ме не би чудило ако би премијер Албаније једног дана зарад побољшања односа и јачања српско-албанско братства, не дај Боже, предложио укидање признања Косова“, закључио је Мехмети.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(РТРС/Танјуг, 17. 11. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Пријекат “малог Шенгена” је стварање Велике Албаније, тј државе у којој ће живети сви Шиптари: у првој фази Албанија, Северна Македонија и окупирана Србија, у другој плус Косова, у трећој плус Монтенегро.

Оставите коментар