Саша Радуловић: „Решењем“ за кредите у „швајцарцима“ Влада спасава банке на рачун грађана и буџета

Ове власти су нам донеле увођење судских извршитеља, нотара, промене свих закона који се тичу банака на директан или индиректан начин и стављање банака у привилегован положај

Саша Радуловић (Фото: Доста је било)

Влада заједно са банкарима спрема „решење“ за кредите у швајцарцима чији је једини циља да заштити банке. Баш као и сви закони које је и ова и претходна власт донела, и овај служи да заштите интересе страних банака и великих корпорација.

Врховни касациони суд Србије је, баш као и судови 13 европских земаља (Аустрија, Италија, Француска, Немачка, Шпанија …), прогласио индексирање у CHF ништавним. То значи да банке морају да конвертују све кредите у динарске, јер су у својим уговорима саме написале да дају кредите у динарима и да обештете све које су до сада оштетили, посебно оне које су иселили из станова.

Уместо да се не меша даље у посао судова и да банке плате пуну цену свог покушаја преваре грађана Србије, укључујући и нематеријалну штету, Влада Србије се утрпава након пресуде суда и покушава да заштити банке.

Незаконити кредити индексирани у CHF су формално укинути одлуком НБС 2011. Уместо да банке тада разреше ситуацију, оне су наставиле да незаконито цеде грађане још 8 година, а многима чак и отеле станове. Сада очекују од Владе да им сво то незаконито деловање озакони законом.

Светска финансијска криза коју су изазвале највеће светске банке 2008. године, а пре свих три централне банке које штампају сав новац у западном свету (амерички ФЕД, европска ЕЦБ и Банка Јапана), и која је човечанство коштала хиљаде милијарди долара, су на крају платили грађани, порески обвезници, а банке и њихови власници (петнаестак моћних породица) су изашле из свега далеко богатије него пре кризе.

Заштита интереса банака је основ данашњег колонијализма. Банке и медији чију су власници на све могуће начине подржавају политичаре који су спремни да зарад сопствених интереса штите интересе банака против интереса грађана који су их бирали.

Србија је изгубила суверенитет и постала колонија. И бивша и садашња власт не раде у интересу грађана већ штите интересе крупног банкарског капитала који им заузврат дозвољава да у земљи несметано крадуцка за себе. Млађан Динкић је симбол свих тих власти и бивше и садашње. Синиша Мали је нови оперативац истих интереса.

Ове власти су нам донеле увођење судских извршитеља, нотара, промене свих закона који се тичу банака на директан или индиректан начин и стављање банака у привилегован положај.

Ваља нам се пробудити. Овај закон се не тиче само преварених грађана. Тиче се свих пореских обвезника. Банке морају платити цену своје похлепе и покушаја преваре грађана Србије.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Доста је било, 14.4.2019)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

  1. „Влада спасава банке на рачун грађана и буџета“

    Спашsва НАТО ЗЕЛЕНАШЕ – Вучићеве “ИНВЕСТИРОРЕ“, да пију крв
    србском народу!

    Драган Славнић

Оставите коментар