Из косовске у Владу Србије: Ненад Рикало нови државни секретар у Министарству пољопривреде

Ненад Рикало, доскорашњи министар пољопрвиреде у косовској влади, постављен је за државног секретара у Министарству пољопривреде Владе Србије, преноси Б92

Ненад Рикало (Фото: Министарство пољопривреде, шумарства и руралног развоја тзв. Косова)

Решење о постављaњу Рикала на ту функцију у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде донела је Влада 27. фебруара.

Косовски премијер Рамуш Харадинај сменио је почетком фебруара Рикала, представника Српске листе и уместо њега, ове недеље, на то место поставио Дијану Живић, чланицу Самосталне либералне странке (СЛС).

Министри из Српске листе објавили су још у марту прошле године да не учествују у раду косовске владе, након што је у Косовској Митровици ухапшен Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ.

Међутим, на званичним сајтовима њихових министарстава објављиване су вести о њиховим министарским активностима, попут састанака са страним амбасадорима у њиховима кабинетима, потписивања споразума, одласцима на скупове у иностранство…

Марко Ђурић у Инсајдер дебати изјавио је да посланици Српске листе у Скупштини Косова седе у клупама намењеним опозицији.

Опрема: Стање ствари

(Инсајдер, 1. 3. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Иако је чланак пренет и у оригиналу пише овако како пише, “Стање ствари” не сме да се “као пијан плота” држи узуса и правила преношења. О чему је реч? У овом чланку се говори о косовској влади, косовском премијеру, Скупштини Косова…Ако пише тако, тиме се признају њихове институције, а самим тим и држава. Постоје начини, приликом писања, да се покаже да то нису праве него лажне институције и лажна држава. Или се ставља под наводнике или се нађе други начин ( тзв. косовски премијер,тзв. скупштина… премијер/скупштина лажне/самопроглашене државе Косово). Ако, пак, није могуће (забрањено је) мењати било шта у пренетој вести, онда имате две могућности: 1. не преносити такве текстове уопште или 2. поред првог помињања лажних институција лажне државе ставити знак за фусноту и у фусноти објаснити став.
    Није безначајно!

  2. Сви лопови света – уједините се!

    Илити, штеточине sans frontières.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading