Ухапшен председник општине Гроцка, Вучић поручио да ниједан политичар неће бити заштићен

Вучић саопштио да је полиција ухапсила и задржала председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића као налогодавца паљења возила супруге новинара Милана Јовановића

Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић (Фото: З. Жестић/Танјуг)

Председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу, осумњиченом за подметање пожара у кући Милана Јовановића, новинара портала „Жиг Инфо”, одређено је задржавање до 48 сати због сумње да је извршио кривично дело „изазивање опште опасности подстрекавањем”, рекла је за Танјуг портпарол тужилаштва Милица Љубичић.

Симоновић је ухапшен данас по налогу Другог основног тужилаштва. Он ће у року од 48 сати бити приведен на саслушање у тужилаштво.

Пре више од месец данас ухапшено је троје осумњичених за подметање пожара, од којих је С. Ц. Б. осумњичена за помагање признала кривицу и закључила споразум о признању кривичног дела с Другим основним тужилаштвом.

На основу споразума, осуђена је на шест месеци кућног затвора и новчану казну од 50.000 динара.  Поред ње тада су ухапшени М. А. и Н. И, и они су у притвору.

У кући бившег припадника МУП-а у Гроцкој Милана Јовановића, који ради као новинар портала „Жиг Инфо”, у ноћи између 11. и 12. децембра избио је пожар, а сумња се да су у гаражу убачени „молотовљеви коктели“.

У пожару је причињена материјална штета, али нико није повређен.

Александар Вучић: Новинари ће бити заштићени

Председник Србије Александар Вучић саопштио је вечерас да је полиција данас ухапсила и задржала председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића као налогодавца паљења возила супруге новинара Милана Јовановића, и поручио да ће новинари бити заштићени, а да партијска књижица никог неће штити од одговорности.

Председник Србије Александар Вучић (Фото: Танјуг/Раде Прелић)

Вучић је подсетио да је Симоновић и председник општинског Одбора и члан Главног одбора СНС.

„Партијска књижица никога неће заштити од одговорности, новинари ће бити заштићени, свидело се то некоме или не, а насиље ће бити најоштрије кажњено”, рекао је Вучић на ванредној конференцији за новинаре, по повратку из Давоса.

Он је подсетио да је 12. децембра прошле године дошло до пожара на путничком возилу мерцедес у власништву супруге Милана Јовановића, новинара портала „Жиг” , које је било паркирано у гаражи, па се пожар проширио на гаражу и приземље.

Узете су све информације и изјаве од Милана и његове супруге и он је истакао да као једини разлог напада на њега види афере о којима је писао у вези са Симоновићем и њему блиским људима.

„Партијска књижица никог неће сачувати у овој земљи и новинари ће бити заштићени”, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић и нагласио да је хапшење Драгољуба Симоновића порука и за све друге на локалу „да се не играју”, јер ће бити најстроже кажњени, преноси Танјуг.

„Ово је порука да знају да насиље ником неће бити дозвољено и то је одлучна порука државе, а видећете и друге поруке, пошто ће неки да говоре да је неко због њих нешто морао да уради. Видећете да неће бити некажњивости ни према онима из бивше, а ни садашње власти”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Једном ћемо, каже, да прекинемо тај зачарани круг и ниједан политичар „ма које боје био” неће бити заштићен.

Он је додао да је данас важан дан, јер, како каже, показује сву одлучност и жељу да ствари у Србији мењамо и да пошаљемо поруку свету да је Србија сигурна земља.

„Наш је посао да кажњавамо и починиоце и налогодавце и то ће у будућности држава да чини и то свима мора да буде јасно”, рекао је Вучић.

Подсетио је да у Србији није било убистава новинара као у Словачкој, Малти, Данској и неким другим земљама ЕУ или рањавања у Црној Гори.

Он је поручио да ће се Србија посветити правди и враћању контроле народу, да људи могу да осете и виде да се неко бори за правду и за њих.

Вучић је рекао да су пре неколико дана предложене измене Кривичног закона.

„И понављам данас, у најкраћем могућем року биће донете измене Кривичног закона и биће донет Закон о пореклу имовине. После тога свима ће све бити јасно у Србији, а чини ми се да ће криминалцима бити најкасније да са државом нема игре”, поручио је Вучић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 1. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Топовско месо за Смучићеве висококалибарске пропагандне хаубице.

  2. Ритопек нема канализацију и водовод.

Оставите коментар