Управа Нотр Дама: Застава Косова на основу списка званица

На комеморацију у недељу у Паризу позвано је неколико десетина шефова држава и влада. Позвани су председник Косова Хашим Тачи, као и председник Србије Александар Вучић

Нотр Дам (Фото: Википедија)

Париз – Управа париске катедрале Нотр-Дам саопштила је данас да је одлука о стављању заставе Косова унутар цркве у оквиру обележавања 100 година од завршетка Првог светског рата, донета на основу списка званичника позваних на комеморацију у недељу у Паризу, јавила је агенција Франс прес.

Неименовани портпарол цркве објаснио је да је одлучено да се ставе заставе свих оних који су позвани на комеморацију на основу списка добијеног од Јелисејске палате.

„Нотр-Дам не заузима ничији став нити и бави се дипломатијом”, рекао је портпарол, преноси Бета.

На комеморацију у недељу у Паризу позвано је неколико десетина шефова држава и влада. Позвани су председник Косова Хашим Тачи, као и председник Србије Александар Вучић.

Вест о застави Косова у Нотр-Даму је током викенда пренео на Твитеру косовски амбасадор у Француској Кендрим Гаши.

Он је на тој друштвеној мрежи поставио фотографију цркве са заставама држава учесница рата и написао: „Застава Косова први пут се вијори у Нотр-Даму у оквиру комеморација 100 година од завршетка Првог светског рата”.

Та вест је изазвала незадовољство власти у Београду. Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је истицање заставе Косова у париској катедрали „велики скандал”, али да Београд то не може да спречи.

Oпрема: Стање ствари

(Политика, 5. 11. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Да ли Нотр Дам испостава Министарства унутрашњих послова Републике Француске, или црква? Ако је црква, а јесте, онда ваљда треба да се повинује одлуци Свете Столице, која, за разлику од нашег ‘савезника’, није признала паразитску нарко-терористичку творевину.

    Изговора немате. А што се мене чине, свакак прича о савезништву је требало да буде завршена још давде 1992, када сте се, баш као и остатак Запада, сврстали на страну потомака наших заједничких непријатеља. Ми Срби смо наиван народ и лако наседамо на приче о савезништву. Она у нама буди ружичаста осећања, јер ми привремене и чисто политичке савезе, који су природна последица подударања у интересима, погрешно доживљавамо као пријатељства. Зато не треба да нас чуди што смо у више наврата, сопственом кривицом, били насамарени од безмало свих својих савезника.

Оставите коментар