Драгослав Пакић: Живео нам друг Дража!

Свака Дражина појава је као вечити дерби у коме би он да је звезда и да му се призна гол а да противнику не уђе

Извор: Пинк.рс

Срби су догурали дотле да имају Дражу који је популаран чак и у Хрватској. Замислите, Дража, а популаран у Загребу. А о загребачком предграђу – Сарајеву и да не причамо. Сви му се смеју. Тамо њему.

И у Србији га негују и гаје као ретку биљку и то на начин како је говорио покојни председник владе Ђинђић: „Коров се у свакој земљи уништава, само се у Србији залива.“

На вест да је амерички амбасадор у Србији, господин тај и тај, предложио да америчка филмска продукција предузме најозбиљније кораке за реализацију помпезног филмског пројекта у коме би Дража имао главну улогу, Дражина цена почиње да добија на значају и у оквирима међународне заједнице. Нарочито заједнице која по свим својим обележјима умногоме подсећа на хорор филмове.

У филму би, како се из поузданих сценаристичких кругова сазнаје, било речи о неким пилотима. Највероватније онима који су, без присуства представника седме силе, заједно са хеликоптером и бебом из Новог Пазара неповратно пали на београдском аеродрому а да о томе нико није направио филм, а о хладњачи у Дунаву јесте и то за народне паре што ће се исплатити кроз награде које ће на међународним филмским фестивалима, уз громогласне аплаузе, добити уважени аутори филма.

Дража, о коме је реч, о томе је већ дао своју задњу реч. Због тога ретко и долази до речи. Понестало му. Изузетак су понеке ТВ куће у којима се задругарство третира као другарство из времена друга Тита где се непогрешиво знало ко ће кога….

„Данас“ би Дража радо да је Тито у чему поприлично и успева јер му је жеља да све што је српско пре свега личи на америчко, а, ако би то неки прокоментарисали као претерано и нескромно, онда нека је бар хрватско ако већ не може да буде европско.

Дража би да у собу без кључа затвори премијерку Брнабић са неким обдареним Афроамериканцем под условом да се овај презива Веселиновић. Тако би Дражина идеја значила остварење основних поставки мултикултуре, мултиконфесија, мултинација и мултимилијардера који би радо исфинансирали овакву замисао. Тим пре што су сви услови видљиви као на длану. Брнабићкин деда је пореклом Хрват, Афроамериканац је пре свега Американац па тек онда обдарени Африканац, затворена соба без кључа је, наравно, Србија, а надзорни орган би био, нико други, до Жељко Митровић у пинк боји. Дакле Задруга у којој се не зна ко ће кога, ако неће свој свога – како рече именовани Дража.

Кад се Дража, на њему наклоњеној телевизији, задругарски удружен са својом клапом, појави у пуном светлу студијских рефлектора, сви гледаоци, њих двадесетак и кусур рођака и комшија, смрзну се очекујући да виде кога ће та храбра дружина да запљусне цунамијем жаока, подсмеха, критика и ведрог духа иако се унапред зна да ту никада и ни у једном тренутку неће свој свога.

Свака Дражина појава је као вечити дерби у коме би он да је звезда и да му се призна гол а да противнику не уђе.

Основно правило прављења шоу програма на било којој телевизији, са или без Драже, је као рецепт за гулаш са кнедлама: у већи студио, као у шерпу, сипати уље да покрије дно дна. Онда мешати и на благој ватри пржити док учесници не промене боју. Додати лук и воду, лимунову кору и бели лук, со, бибер и обавезно понеку сочну псовку. Свежу мисао избегавати јер од ње храна постаје бљутава. Кнедле обликовати руком по жељи гледалаца, процедити и служити народу све док му не застану у грлу.

Емисију завршити рекламама препарата за добру пробаву и вестима из међународне политике уз обавезну напомену да је, пре употребе, неопходно консултовати свога лекара или свога фармацеута ко их има. У недостатку ових стручњака, сви одоше у Немачку, довољно је све добро промућкати. За мућкање имамо довољно стручњака.

Одјавна шпица обавезно да садржи поруку: „Живео нам друг Дража“!Categories: Сатиристика

Tags: ,

Оставите коментар