Александар Вучић: Ја сам за разграничење са Албанцима

Ја се залажем и то не кријем, свакако се залажем и то је политика коју представљам, а да ли ће она добити подршку народа или не, али ја се залажем за разграничење са Албанцима, рекао је Вучић

Председник Србије Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Шид – Залажем се за разграничење са Албанцима, изјавио је председник Србије Александар Вучић.

„Ја се залажем и то не кријем, свакако се залажем и то је политика коју представљам, а да ли ће она добити подршку народа или не, али ја се залажем за разграничење са Албанцима”, рекао је Вучић новинарима у Шиду. (Танјуг)

Поносан сам што у Србији не влада једноумље

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да је поносан што у Србији не влада једноумље и што свако може да каже шта хоће, а да чињенице све говоре о његовом раду.

Вучић се, приликом обиласка фабрике у Шиду, осврнуо на оптужбе опозиције да су неки медији у служби „фашистичког режима”.

„То најбоље говори о онима који су тако нешто рекли. Свака реч коју изговоре против народа говори о њима. Замислите да сам то рекао ја против њих и Шолакових медија, какву би хајку и харангу подигли по целом свету”, рекао је он.

Вучић је нагласио да људи и запослени у медијима, које оптужују на такав начин из редова опозиције, добро умеју да препознају и виде резултате. Казао је да би опозиција очигледно волела да нас врати у време једноумља, као што је било раније када ниједна информација која није била у њихов у корист није могла да прође.

„Данас имате једног кабловског оператера и телевизију који 24 сата раде против председника, а новина колико хоћете. Ја сам поносан и срећан што свако може да каже шта хоће, а чињенице све говоре. Путеви, плате и пензије све говоре”, нагласио је он.

Вучић је изразио уверење да ће ускоро пензионери бити задовољни и да је уверен да ће то бити и медицинске сестре, лекари, војници и многи други. (Танјуг)

Веће субвенције за прерађивачку индустрију

Шид – Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће бити повећане субвенције за погоне и фабрике које ће се бавити прерађивачком индустријом. Вучић је истакао да је за државу веома важна прерађивачка индустрија меса, воћа и поврћа.

„Оно што је важно за све који заинтересовани, даћемо веће субвенције за погоне, фабрике које ће да раде прераду и ускоро ће та одлука бити донета. То је оно што нам недостаје”, рекао је Вучић новинарима у Шиду, где је обишао кланицу Срем Шид. Подсетио је да је угашен велики број фабрика, попут Србијанке и Будимке, све што нам је, каже, чувало источну, централну и западну Србију.

„Па, полако.. једно по једно да обнављамо. Али, морамо и нове погоне да имамо. Верујем да ће пријатељство које имамо и са Кином, Турском и другима и сви конкретни уговори које имамо, донети много доброг у наредном периоду”, рекао је Вучић. (Танјуг)

Поносан сам што поново ради Срем Шид

Председник Србије Александар Вучић каже да је поносан што после 17 година поново ради фабрика за прераду меса Срем Шид, која упошљава 130 људи, и да се нада да ће у наредних пет година сточни фонд у Србији да се врати на ниво из 1989. године, а то је два милиона грла стоке.

Он је рекао да је понос сремске индустрије, града Шида и целе Србије оживео захваљујући вредним рукама власника фирми Агропапук из Кукујеваца и Индустрије меса Ђурђевић из Пећинаца, али и добром уговору који Србија има са Турском о годишњем извозу 5.000 тона говеђег меса.

„Уз нашу малу помоћ, због постизања уговора са Турском о извозу 5.000 тона говеђег меса, али пре свега вредним рукама власника Агропапука и Индустрије меса Ђурђевић ми смо успели да Срем Шид после 17 год обновимо, да фабрика данас прелепо изгледа, да има 130 запослених, биће још 20, 30 наредних дана”, рекао је председник након обиласка фабрике.

Вучић каже да је задовољан и срећан што Срем Шид поново ради захваљујући добром уговору са Турском, захваљујући „вредним рукама двојице људи”. „Ја сам им рекао само да се они не посвађају, да се види да и српски привредници могу да раде добро. Добиће и субвенције државе”, нагласио је председник

Он је додао да ће министарство пољопривреде већ у следећем буџету предвидети више субвенција за товна говеда и музне краве и да је циљ да се у наредних пет година Србија врати сточни фонд на ниво који је имала 1989. године, око два милиона грла.

„Данас имамо око милион грла. Уговори са Турском су огромна шанса. Ове године ћемо да испоручимо 5.000 тона говеђег меса у Турску”, рекао је председник и додао да се иде на то да Србија са Турском добије квоту о извозу 10.000 тона говеђег меса.

Он је рекао да Србија настоји да улаже у сточарство што више и да ће ово бити добра сезона сто се тиче пољопривреде јер је пшеница добро родила. (Танјуг)

О дивљој градњи на Копаонику: закон ће бити спроведен у дело

Председник Србије Александар Вучић изјавио је поводом ;нелегално подигнутог објекта на Панчићевом врху на Копаонику да ће закон сигурно бити поштован и спроведен у дело.

„У Србији имате око 1,2 милиона објеката који нису легални, а нису срушени. Али пошто видим да је некима у Влади и некима у медијима важно да кажу како то не сме, јер га држи неко близак Српској напредној странци, опет сте се преварили. И нећете рећи извините када се одлуке органа буду проводиле у дело. Закон ће се провести у дело”, рекао је Вучић новинарима у Шиду.

Коментаришући изјаву новинара Слободана Георгиева да су у време заказаног рушења нелегалног објекта на Панчићевом врху новинари видели човека са капом СНС-а, Вучић је казао да не зна ко носи капу СНС и да се није бавио тиме већ темама које су важније. (Бета)

Дефицит Шида може се поправити већим запошљавањем

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да није задовољан што општина Шид има 70.000 евра дефицита у буџету у току године, те да се то може променити већим запошљавањем. Вучић је приликом посете фабрици за прераду меса Срем Шид истакао да Шид тренутно има увећане приходе за 13 одсто и расходе за 16 одсто.

„То мора да се промени, а то ће још лакше да се промени већим запошљавањем, тиме што ће општина да има више прихода доводећи једну по једну фабрику, да тражи од нас из Канцеларије за јавне набавке новац за обнову школа, домова здравља, амбуланти…”, указао је Вучић.

Према његовим речима, држава ће наставити да гради путеве, и навео да ће два крака аутопута пролазити управо кроз општину Шид. „Данас влада може више, данас држава може више, зато сам сигуран да ће то Шид да осети”, подвукао је Вучић.

Истакао је да су за државу пограничне општине према БиХ и Хрватској од стратешког значаја, као и да је битно да у тим општинама људи остану да живе, јер су многе друге општине према Бугарској, Румунији и добрим делом БиХ, како каже, готово пусте.

„Уз Бабушницу, Босилеград, Црну траву, око 50 до 80 километара у дубину нема 1.000 људи. Све нам је празно, а да бисмо имали људе, морамо да имамо економију која ради да људи од нечега живе”, закључио је Вучић. (Танјуг)

Ана Брнабић је 100 пута вреднија од Јеремића

Председник Србије Александар Вучић осудио је твит председника Народне странке Вука Јеремића да је премијерка Србије Ана Брнабић „креатура која се стицајем ванредно несрећних околности нашла на челу Владе Републике Србије”.

„Она (Ана Брнабић) је 10 пута паметнија, 50 пута моралнија и часнија, а 100 пута вреднија од њега (Вука Јеремића), а да не причам колико пута стручнија”, казао је Вучић новинарима у Шиду. Додао је и да Брнабићева није ништа урадила против Србије, а да је Јеремић уништио прилику Србије да сачува Косово и Метохију.

Вук Јеремић је објавио јуче на свом твитер налогу: „Креатура која се стицајем ванредно несрећних околности нашла на челу Владе Републике Србије себи дозволи да каже да по питању Косова ‘ми у овом тренутку немамо званичан став’. Недавно је за немачке медије изјавила да је „Косово некад била Србија”. Беспризорна штеточина.” (Бета)

Четвртог новембра неће бити ни избора, ни референдума

Председник Србије Александар Вучић негирао је наводе лидера Народне странке Вука Јеремића да планира да за четврти новембар распише референдум о Косову заједно са ванредним парламентарним изборима. Вучић је новинаре у Шиду упитао да ли је та информација Јеремићу „јављена из катарске амбасаде у Берлину и да ли су му поново слали паре или шта већ – јавили за 4. новембар”.

„Молим Вас запамтите. Рекао је 4. новембар. Референдум о чему? Избори, којим поводом? Што се њему хоће или се тада враћа из Њујорка и Ирске. Или стижу опет паре из неке амбасаде. То је све јавио неко – ЦИА, БИА, МИА. Све те глупости слушате сваки дан од тих несрећника који не знају шта ће са собом”, казао је Вучић.

Јеремић је недавно изјавио да председник Србије Александар Вучић планира да за 4. новембар распише референдум о Косову заједно са ванредним парламентарним изборима, на којима како је оценио, „намерава да покраде као никада до сада, очекујући да ће западни део међународне заједнице од тога окренути главу”.

„Западу је потребан потпис Србије на споразум који би Приштини омогућио чланство у УН. Вучић планира да оконча преговоре о споразуму и да онда каже ‘папир ће бити потписан ако победи СНС’. Њега искључиво занимају још четири године на власти и спреман је да се одрекне и Косова зарад тог циља”, рекао је тада Јеремић. (Бета)

(Политика, 9. 8. 2018)

Advertisements


Категорије:Вести над вестима

Ознаке:, , ,

4 replies

 1. Nema sta, to je to.
  Tacka posle koje cemo se ili otrezniti, ili samo-ukinuti.
  I dobro je da se desilo, ova agonija vec predugo traje

  Свиђа ми се

 2. Најпрво, вучићу ***** ***** **** ******, разграничи себе од себе – изопаченика од наказника, кокошара од јајаре, олоша од ђилкоша, кусог од репатог, умоболног од упишаног, копиле од мућка, јад од беде, хијену од џукеле, издајника од потурице, чанколиза од гњиде, лопова од лажова, скота од изрода, несој од багре… Разграничи себе, ***** ђавоимано, ***** дијаболична, разграничи себе – вежи камен млински око ***** * ****** ноге, метни омчу око метиљавог врата, **** **, несрећниче ! Нашто то љигаво, пихтијасто тело душо мртва Гогољева ? ***** **** *** *** *** *** *** **…Ни за малена царства земаљског ниси се удостојио, злогуко кезило поражено..
  Само да знадеш, србска земља и србска вода ће ти телесну исповрнути, неће те у се, зато нека те твој шљам укопа на какво протестантско ђубриште, безбожну пустопољину, јаловишта где све Јуде и пребивају у непостојању…
  А Србље Светосавско, Господње, Православно и Правдоносно, већ ће се разграничити са шиптарима, доле јужно од Скадра, посве јужно… Бог даће !

  Свиђа ми се

 3. Ана Брнабић није била на листи за изборе, па није јој
  ни место у Влади Србије!
  Што се тиче поделе КиМ, о томе неће одлучивати ни
  Америка, ни Русија, ни Кина… јер је СРБИЈА ОГРАЂЕНО
  БОЖИЈЕ ИМАЊЕ.
  Ако се Русија сагласи са поделом, Бог ће је поделити на
  источно и западно од Урала , а САД на северно и јужно
  од Сент Анрејске раселине и Јелосутона, тињајућег
  “супер вулкана“.

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

 4. У Србији не влада једноумље, него безумље. Легални објекти у центру Београда се руше уз асистенцију полиције, нелегални на Копаонику се неће рушити. Пошто га је мајка родила за све, могао је и у децималама да искаже своје експертизе у вези односа квалитета белосветских марионета на власти и у опзицији. И на крају, док је он на власти, у Србији свакако неће бити избора ни 4. новембра, нити било ког другог датума. Све што каже биће употребљено за тужбу и давање дијагнозе.

  Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s