Ознаке

, , , , ,

Док чекамо текст и потписнике „Апела за одбрану Косова и Метохије“, подсећамо на наш завет да нећемо да издамо и да Косово и Метохија нису изгубљени, објављен 31. јула 2017.

После позива председника Србије на „унутрашњи дијалог“ о статусу Косова и Метохије – што је само забијање последњих ексера у мртвачки сандук звани „Бриселски споразум“ – јавио се велики број маловерних, потплаћених, уцењених, врбованих, аутошовинистичких или напросто незнавених реаговања у којима се махнито аплаудира „мудрости Великог Вође“.

Ако смо од потписника (или макар преговарача и заговарача) Бриселског споразума могли да очекујемо ово, нашли смо се у чуду да су челници Цркве и Академије, појачани истакнутим (или „истакнутим“) појединцима, здушно прихватили овај отворени позив на издају. Јер, Косово и Метохија су Србија, пише то не само у Уставу него у срцу сваког Србина, ма где на планети се налази. Зато смо, ми потписници, принуђени да маловерним и (пот)купљеним, онима који „страха ради јудејскога“ (Јв. 20,19) аплаудирају ономе што је за најтежу осуду, поручимо да

КОСОВО И МЕТОХИЈА НИСУ ИЗГУБЉЕНИ!

Нити ће бити изгубљени док куца срце последњег Србина који леже и устаје са сазнањем да КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!

Свесни смо да недостојној власти – подржаној од, по свему судећи, недостојних црквених великодостојника и још недостојнијих академика/интелектуалаца – нема смисла слати захтеве типа „ЗАУСТАВИТЕ УНУТРАШЊИ ДИЈАЛОГ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ“. Огрезли у продаји и издаји, властодршци испуњавају „агенде“ свих других осим оних којима су изабрани да служе, били они на земљи или на Небесима. Зато ово потписујемо као „глас вапијућих у пустињи“ (Мк. 1,3) и да бисмо охрабрили истомишљенике диљем Планете који не могу да нађу сабеседника или писца који говори оно што је сваком Србину уписано као „програм који се не мења“ и што би требало да буде подразумевано.

ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!

31. јул 2017.

Потписници:

Александар Лазић, главни уредник „Стања ствари“
Александар Живковић, уредник „Стања ствари“
Милана Бабић, уредник „Стања ствари“
Милош Милојевић, уредник „Стања ствари“
Светлана Максовић, администратор ”Стања ствари”
Др Владимир Коларић, сарадник „Стања ствари“
Војислав М. Станојчић, сарадник „Стања ствари“
Биљана Диковић, главни уредник „СРБског ФБРепортера“
Миодраг Новаковић, оснивач „СРБског ФБРепортера“
Мирјана Радосављевић, уредник „СРБског ФБРепортера“
Никола Варагић, блог Kosmet via kosmos
Војо Мистовић, новинар
Доцент др Зоран Чворовић
Мирослав Вујанић, сарадник „Стања ствари“
Милорад Ђошић, пуковник авијације у пензији – пилот
Жарко Пецић, пуковник у пензији

Проглас су подржали:

Снежана Николић, Власотинце
Соња Ракочевић, Београд


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ

Advertisements