Милош Ковић на челу Политичког савета ДСС-а

Милош Јовановић: „Велика част и задовољство ми је што ће Савету бити Ковић и Владушић, јер су они велико богатство за Србију и истинска елита ове земље“

Милош Ковић, Милош Јовановић и Слободан Владушић (Фото: ДСС)

Политички савет Демократске странке Србије предводиће историчар и ванредни професор на Филозофском факултету др Милош Ковић, а члан Савета биће књижевник и ванредни професор на Филозофском факултету др Слободан Владушић речено је на конференцији за новинаре у седишту ДСС-а.

„Нови ДСС биће истинска алтернатива погубној власти и целом политичком систему, а Политички савет имаће носећу улогу у формулисању идеја и решења како Србија треба да уређена. Велика част и задовољство ми је што ће у њему бити Ковић и Владушић, јер су они велико богатство за Србију и истинска елита ове земље“ рекао је председник Демократске странке Србије др Милош Јовановић.

Он је додао да ће до септембра бити конституисани сви страначки органи чије је формирање започело на скупштини странке 28. маја 2017. године.

„Основни задатак странке је да постане снага која ће променити власт, али још важније – која ће променити политику која се у Србији води“, рекао је Јовановић.

Др Милош Ковић је рекао да је прихватио позив да предводи Политички савет, јер цени ДСС и председника Милоша Јовановића.

„ДСС је странка континуитета и баштини две важне идеје наше историје – нације и демократије. Та традиција коју оличава ДСС није снобовска, ограничена на круг двојке, већ брине и о интересима грађана Бабушнице, Гаџиног Хана, сваког дела Србије. Господин Јовановић није локални ултранационалиста који ће променити политику и испуњавати стране налоге, већ је човек који је изузетно добро упознао Запад и који ће бранити српске интересе“ истакао је Ковић.

Он је нагласио да није проблем српског народа што се „превише враћа у историју“, како каже председник Србије, већ је проблем што нисмо довољно утемељени у историји и националним заветима.

Др Слободан Владушић обавестио је јавност да је чланство у Политичком савету ДСС прихватио јер ДСС истиче значај државотворне идеје.

„Свест о држави је темељ и за идеју социјалне правде, а без тога нема достојанственог живота. Страшно је што 50.000 људи сваке године напусти земљу, а да о томе размишљају и деца од 14 година, којима је избрисано осећање државотворности и поноса. ДСС схватам као политичко оруђе да се то промени“.

Извор dss.rs, 26. јун 2017.

(Нови стандард, 26. 6. 2017)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар