НП Отаџбина: Чему Додиков позив Србима на КиМ да изађу на сепаратистичке изборе

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ сматра да је позив Милорада Додика да изађу на шиптарске изборе био непотребан. Он излазност Срба није могао да повећа јер ипак његов политички рејтинг није онакав какав има Радован Караџић да би се Срби одазвали једном таквом позиву. Народни покрет „Отаџбина“ мисли да се Милорад Додик без преке потребе у овом случају политички потрошио. Не може се градити срећа једног дела српског народа на несрећи другог дела 

У поплави низа политичара који су позивали Србе на сепаратистичке изборе које је расписала Приштина било је свега: од Зоране Михајловић до Милорада Додика. Што се тиче Зоране Михајловић њен позив је разумљив, знајући да је она чланица групе Билдеберг која је стајала иза бомбардовања Србије и која заговара независно Косово, и да излазак Срба на сепаратистичке изборе легитимише и легализује самопроглашену републику Косово.

Србе са Косова и Метохије чуди позив Милорада Додика, који има много проблема да би сачувао Републику Српску, и његов захтев да Срби изађу на сепаратистичке изборе. Свакако да је тим чином председник Републике Српске желео да се приближи Александру Вучићу јер не само што је позвао Србе да изађу на шиптарске изборе него их је позвао да гласају за Вучићеву „Српску листу“ то ипак није у складу са општим српским националним и државним интересима.

Можда то није ни случајно. Један део бањалучке елите сматра да је Косово и Метохија за Србију изгубљена ствар и да она више мора да се посвети Републици Српској са којом би се у будућности ујединила. Та елита још сматра да Србија не сме да троши енергију на изгубљени простор који се зове Косово и Метохија.

Ради истине треба споменути да Срби са Косова и Метохије имају горко искуство са Милорадом Додиком. Наиме, после потписивања Бриселског споразума представници Срба са Косова и Метохије, ондашњи председник општине Зубин Поток а садашњи посланик у Скупштини Србије Славиша Риситић и Раденко Недељковичћ начелник Косовско-митровачког округа, посетили су у Бањалуци председника Републике Српске Милорада Додика. Циљ посете је био да Милорад Додик који је пре тога наговестио да се не слаже са Бриселским споразумом, помогне Србима са Косова и Метохије у организацији протестног митинга који је требао да се одржи у Београду. Председник Републике Српске им је обећао да ће најмање сто аутобуса из Републике Српске доћи на митинг у шта су представници Срба са Косова и Метохије поверовали. Милорад Додик их је обмануо јер из Републике Српске на тај протест нико није дошао, а преко ноћи је и Милорад Додик променио став и подржао Бриселски споразум.

У сваком случају Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ сматра да је позив Милорада Додика да изађу на шиптарске изборе био непотребан. Он излазност Срба није могао да повећа јер ипак његов политички рејтинг није онакав какав има Радован Караџић да би се Срби одазвали једном таквом позиву. Народни покрет „Отаџбина“ мисли да се Милорад Додик без преке потребе у овом случају политички потрошио. Не може се градити срећа једног дела српског народа на несрећи другог дела српског народа, а то су Срби са Косова и Метохије, којима се одрађује судбина да треба да живе у независном Косову.

Многи ће помислити да се и Александар Вучић приклонио једом делу бањалучке елите у идеји да је за српство Косово и Метохија изгубљен простор. Ипак није тако. Што се њега тиче он би дао све. И Републику Српску, и Косово и Метохију, и Рашку област, и Војводину само да би остао на власти.

P. S.

Пре неко вече председник Републике Србије изјави да су се, без обзира на притисак неких батинаша са Косова и Метохије, Срби одазвали на сепаратистичке изборе које је расписала Приштина што њега јако радује. Гнусна лаж. Из тог разлога Народни покрет „Отаџбина“ жели да конкурише код дневног листа Курир на њихов конкурс за највећу лаж српског диктатора Александра Вучића. Јер управо су батинаши Александра Вучића приморавали Србе да изађу на шиптарске изборе. То не чуди знајући да је на челу Покрајинског одбора Српске напредне странке Зоран Милојевић звани Зеља познат по бројним инцидентима на одржаним локалним изборима широм Републике Србије, од Мионице до Врбаса, због чега су против истог поднете кривичне пријаве које никада нису процесиране.

На завршном митингу Српске напредне странке за шиптарске изборе одржаном у Косовској Митровици само зато што је током говора један од учесника митинга на помен Александра Вучића добацио „лопове“ убоден је ножем. Човек се зове Никола Ковачевић, стар 23 године, са пребивалиштем у околини Гњилана и хоспитализован је у болници у Косовској Митровици. Српски медији су о томе известили али ниједан од медија није рекао разлог за овакав крвави инцидент. И ова чињеница јасно говори да је председник Републике Србије масно слагао јер управо његове присталице врше насиље над политичким неистомишљеницима.

Вук Караџић је давно записао народу пословицу која гласи: „Нико крупно ко Турчин не лаже“[1]. Ипак се нашао неко ко то ради још крупније, а то је, нажалост, председник Републике Србије.

Косовска Митровица, 22.06.2017.

Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“


[1] Прим. ур.: Заправо је реч о стиху из „Горског вијенца“.

Трговац ти лаже са смијехом,
жена лаже сузе просипљући,
нико крупно ка Турчин не лаже.

Горски вијенац, стихови 1121–1124Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар