Ђакон Ненад Илић: Чаробњак из Оза и Дороти у дугиним бојама

Жртвени јарац биће једна жена (тако јој и треба, што се петља у политику) лезбијка (лакше ће јој се пришити сви греси владе) Хрватица (горе од издајника)

Ана Брнабић и Александар Вучић (Фото: Н. Фифић/Новости)

Наш председник је последњим политичким потезима показао низ квалитета човека који жели заувек да остане на власти. На најбољи начин комбинује америчка правила и прилагођава домаћем терену.

Пошто следе неки веома непопуларни потези Владе Србије, укључујући следећи ниво признавања Косова, и даље приближавање НАТО као и разне ситне ствари као што је даље деформисање образовног система и свашта нешто (о парама сад нећемо), на место председника владе није поставио никог од блиских сарадника да буде жртвени јарац. То је стварно другарски и за поштовање. Да човек из његове странке пожели да попије са њим пиво у оном кафићу из предизборне кампање.

Жртвени јарац биће једна жена (тако јој и треба, што се петља у политику) лезбијка (лакше ће јој се пришити сви греси владе) Хрватица (горе од издајника).

А председник ће бити веома разочаран оним што се дешава, али неће ту моћи ништа да уради. Сем кад се све заврши и нема повратка.

Формално, а форма је данас једино важна.

Скоро па генијално.

Ана Брнабић на “геј паради” (Фото: М. Анђела/Новости)

А, пошто се ради о магу маркетинга, сви његови будући потези остају скривени у магли свенародног очајавања због лезбијан-хрватске председнице владе. А људи се даље кваре, падају у осуђивање, гнев, „балкански примитивизам“, а пре свега у фрустрације разних врста.

Морао је човек некако да премости губитак видљиве контроле над догађајима и постао је – ово је сад већ бајковито – Чаробњак из Оза.

Моћ иза завесе.

Сирота Дороти, испод дуге. Сценарио није као што је био. Није ни Дороти, обукла се у дугу.

А песма је иста, чежњива, омиљена многим женама али и мушкарцима – „Негде иза дуге“.

За пријатно вече један стари хит. Ваш ди-џеј. 🙂

Опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница ђакона Ненада Илића)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading